18 пожеж за добу. На Хмельниччині люди продовжують спалювати суху траву

18 пожеж за добу. На Хмельниччині люди продовжують спалювати суху траву
  • Хмельничани продовжують "прибирати" сухотрав'я вогнем.
  • Часто такі витівки закінчуються викликом рятувальників.

Минулої доби, 7 квітня, на Хмельниччині ліквідували 18 пожеж сухої трави. Їх загальна площа становила майже 40 га. Про це інформують у пресслужбі Головного Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Хмельницькій області.

Вчора пожежі зафіксували в селах Купель та Криваченці Волочиського, тричі поблизу села Давидківці Хмельницького, у селах Стуфчинці, Ставчинці, Захарівці, Олешин Хмельницького, а також селах Сторониче Ізяславського, Гринева Віньковецького, Завалля та Панівці Кам’янець-Подільського, Вільшаниця Білогірського, Котюржинці Полонського районів та у місті Нетішин.

У двох випадках внаслідок спалювання сухої трави вогнем було знищено господарчі будівлі. На щастя, ніхто з людей не постраждав.

Відео дня

Як додають рятувальники, причинами пожеж ставали підпали. 

Читайте також: Палили траву. На Хмельниччині вогонь знищив господарчі будівлі (ФОТО)

 Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Мастер Недолив

    Тю, та це воно само від покришок з майдану загорілося.
  • Таня Калиновская

    По поводу этой сухой травы должен быть комплексный подход. С одной стороны конечно это плохо (страдают мелкие животные, опасно для близлежащих построек и др.), но есть и другая сторона. Здесь на картинке сухая трава низенькая. А возле нас она по пояс, если ее не убрать то и новая не вырастет, по тропке пройти не возможно - в траве клещи. А если траву выжечь то клещей не будет. Значит вывод такой что если не жечь значит нужно ее убирать каким то другим способом. Ну или хоть бы уж клещей потравили, а иначе они из этой сухой травы и во дворы ползут. Тут уже и растения вокруг заборов садят (розмарин, чернобрывцы) и обрызгивают по периметру за заборами и все равно есть клещи. Вот одно спасение от них что траву выжгут.
  • Таня

    для чого це постійно писаті якщо ніяких мір не приймається
    Он без маски і то штрафи великі
    Відкрити магазин одягу щоб заробити на життя штраф 17 тис
    а тут підпалити півміста то штраф 300
    Поки не будуть карати серйозно, нема смислу це писати. всі прекрасно вночі відчуваються наше гірке повітря і захворювання дихальних органів повилазить раком
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up