2 хвилини на питання: за що і як голосували депутати Хмельницької міськради

2 хвилини на питання: за що і як голосували депутати Хмельницької міськради
Олександр Чорнієвич під час доповіді по земельних питаннях говорив дуже мало.
  • Міські обранці зібралися на чергову сесію. На порядок денний винесли 60 питань.

  • На прийняття рішень по змінах до бюджету, виділення землі, питань ЖКГ й інших витратили 2 години.

  • За що і як голосували, бачили журналісти vsim.ua.

Депутати Хмельницької міської ради зібралися на сесію сьогодні, 25 жовтня. Початок роботи запланували на 10:00. Гімн України, яким відкривається кожна сесія, пролунав із запізненням майже в 20 хвилин.

На розгляд міським обранцям запропонували 60 питань. Кожне із них по-своєму важливе. Найперше взялися за зміни до бюджету міста. На різні потреби розподілили майже 150 мільйонів гривень, які надійшли з державної та обласної скарбниць.

На що підуть бюджетні гривні

(на сесії розподілили надходження з обласного й державного бюджетів та вільні залишків, прийняли уточнення)

Відео дня
  • Заробітна плата – 23 мільйона гривень (охорони здоров’я – 9,8 млн, ПТУ – 7,6 млн, освіти – 4,9 млн, молодьі спорт – 0,6 млн, соцзахист – 0,1 млн)
  • Купівля техніки для комунальників – 6,5 мільйона гривень
  • Оплата за вуличне освітлення – 3,5 мільйона гривень
  • Матеріальна допомога для малозабезпечених верств населення – 1,3 мільйона гривень
  • Виділення коштів військовим частинам – 1,2 мільйона гривень
  • Ремонт пішохідних містків в парку Чекмана – 0,5 мільйона гривень
  • Пільгове перевезення в тролейбусах і прибирання зупинок КП «Електротранс» - 2,2 мільйона гривень
  • Придбання парт і ліжок для навчальних закладів – 0,4 мільйона гривень
  • Придбання комп’ютерів і мультимедійних дошок для шкіл – 3 мільйона гривень
  • Протипожежні заходи – 0,5 мільйона гривень

“Дружина” проти стихійної торгівлі

Серед інших рішень варто згадати про прийняття програми діяльності комунального підприємства “Муніципальної дружини”. Вона розрахована на 2017-2018 роки і передбачає 2,5 мільйони фінансування. В міськраді планують, що “дружинники” зможуть охороняти виконком, стежити за дотриманням благоустрою міста. Також,, як зазначив під час сесії міський голова Олександр Симчишин, вони зможуть допомогти побороти стихійну торгівлю.

Далі досить швидко депутати пробіглись по питаннях освіти, ЖКГ, соцзахисту і перейшли до земельних. Їх в порядку денному було найбільше – 30 із 60. На все це, враховуючи ранкову затримку і 45-хвилинну перерву, депутати витратили близько 2 годин. В середньому по 2 хвилини на питання.

“Як готувались депутати – загадка”

Про роботу міськради перед і на самій сесії розповідає голова ГО «Жіночий антикорупційний рух» Альона Береза.

 - Швидкість розгляду питань сьогодні просто вражала, особливо в частині земельних, які розглядали максимум 1 хв., а із внесенням пропозицій - максимум 3 хвилини. Хотілось би вважати це ефективністю роботи, однак особисто я не вірю в таку одностайність, адже у залі депутати із 6 фракцій. Все це свідчить скоріш за все, що гострі моменти "узгоджуються" в кулуарах, а пленарне засідання сесії то просто формальність для публічного голосування. Навіть готуючись до сесії, міська рада діяла всупереч закону. Зокрема:

  • не дотримала виконання вимоги в частині оприлюднення виключного переліку питань у порядку денному за 10 днів, адже остаточний порядок денний було оприлюднено лише вечері 17 жовтня, а вже наступного дня відбулися засідання аж трьох постійних депутатських комісій. Як до цих засідань готувались депутати цих комісій залишається загадкою, однак в них на підготовку була лише ніч та декілька годин ранку.
  • у порядку денному чергової 18 сесії ХМР було розміщено 58 проектів рішень. З них лише 24 проекти рішення, тобто 41 %, було оприлюднено із дотриманням вимог,
  • під час засідання постійних комісій депутатами було озвучено 20 пропозицій до проектів рішень, деякі з них цілком могли б бути окремими проектами рішень, однак щоб мінімізувати затрати часу – депутатських корпус полюбляє в оприлюднені тексти проектів рішень “з голосу” додавати об’ємні пропрозиції.

 - Усе це в чергове демонструє, що Хмельницька міська рада порушує норму законодавства і це навіть щодо «бюджетного» питання та багатьох «земельних» питань, - додає Альона Береза. - Окремо слід сказати про те, що міська рада вперто не хоче розглядати питання про скасування державно-приватного партнерства. Завдяки ньому земельні ділянки благополучно надавались під забудову житлових будинків юрособам, засновниками яких чи близькими до яких є самі ж депутати із «земельної комісії». Та в міськраді  поки навіть не хочуть відповідно реагувати на рішення Антимонопольного комітету, який визнав, що рішення про державно-приватне партнерство було прийняте із порушенням законодавства.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up