21 сім’я хмельницьких рятувальників отримала квартири в новобудові (ФОТО, ВІДЕО)

21 сім’я хмельницьких рятувальників отримала квартири в новобудові (ФОТО, ВІДЕО)
  • Будинок зведений спеціально для працівників ДСНС.

  • Рятувальник також отримали автомобілі та спеціальну техніку.

У Хмельницькому завершили зведення чергового будинку для сімей рятувальників та персоналу. Сьогодні, 5 серпня, працівникам Державної служби з надзвичайних ситуацій урочисто вручили ключі від власних помешкань. Розташований будинок на самісінькій окраїні міста у мікрорайоні Ракове. Його адреса — вулиця Гарнізонна, 17Д. Будинок зведений на території колишньої військової частини Д0160 Міністерства надзвичайних ситуацій. Раніше тут були збудовані інші будинки для сімей рятувальників. Загалом тепер тут мешкає 120 родин. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГУ ДСНС у Хмельницькій області.

Вартість зведення будівлі складає понад 17,4 мільйона гривень. Споруда налічує три поверхи та 21 квартиру. Загальна площа складає 1606 квадратних метрів. Розпочали будівництво 24 липня 2019 року, а завершили 1 травня 2020-го. Виконавцем робіт є ТОВ «Моноліт ЦМ». Такі дані є на сторінці тендеру в системі «ProZorro». Начальник ГУ ДСНС у Хмельницькій області Едуард Братко розповів, що близько семи мільйонів гривень на будівництво виділили з державного бюджету, ще близько десяти мільйонів профінансовано головним управлінням.

Як вже було сказано вище, квартири отримала 21 сім’я працівників ДСНС. Це і рятувальники, і адміністративно-технічний персонал. Як повідомили у прес-службі управління, серед тих, хто отримав сьогодні ключі від квартир, є водій-рятувальник Павло Ковтун. Він має стаж роботи 20 років, а крім того був учасником антитерористичної операції. Також ключі від квартири сьогодні отримала працівниця управління Дар’я Кутьїна, яка два роки тому переїхала на Хмельниччину разом з двома дітьми з окупованої частини Луганської області.

Відео дня

Одним із тих, хто отримав сьогодні ключі від квартири, був начальник караулу другої пожежно-рятувальної частини Хмельницького Анатолій Гадейчук. На вручення він прийшов разом зі своєю дружиною Ганною та двома дітьми — дівчинкою та хлопчиком. Останній народився цього року.

— Я чекав у черзі на квартиру 9 років, а мій стаж роботи складає 12 років. Чекали й дочекалися цього року квартиру. Дуже вдячний керівництву, що дали можливість отримати власне житло. Чекали цього, мріяли й дочекалися. Найближчим часом почнемо робити ремонт, поставимо меблі й на осінь переїжджати до нової квартири, — сказав у коментарі журналістам Анатолій Гадейчук.

Хмельницькі рятувальники сьогодні також отримали нові автомобілі та спеціальну техніку. Машин ДСНСникам вручили п’ять. Вони призначені для гасіння пожеж та виконання інших рятувальних заходів, наприклад, вивільнення постраждалих з авто при ДТП. Укомплектовані авто різноманітним обладнанням, наприклад, генераторами, вогнегасниками, перфораторами, різаками та пилами. Крім того, рятувальники також отримали мотопомпу, бензоріз, каркасний намет, теплову гармату, мобільну освітлювальну установку, водолазні костюми, костюми хімічного та біологічного захисту. Загальна вартість техніки та обладнання складає 19 мільйонів гривень.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Барс f

    Зробіть усім нормальні зарплати, щоб сім'я могла за 5-7 років виплатити кредит (з нормальними процентами) і не потрібно буде цієї показухи з бюджетними коштами. А то одним дають, а інші все життя в халупах мучаться.
  • Дід Панас

    "Мы строили, строили и наконец построили!" За Порошенка такого не було...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up