21 травня – яке сьогодні свято, іменини та чого не слід робити

21 травня – яке сьогодні свято, іменини та чого не слід робити
Фото ілюстративне
  • Чим особливий цей день, які традиції та прикмети пов'язані з ним, читайте далі. 

Церковні свята:

Сьогодні вшановують святого Іоанна Богослова – одного з учнів Ісуса Христа. Він відомий як автор Євангелія, а також Апокаліпсису – єдиної пророчої книги Нового Завіту.

Наші предки 21 травня пекли пироги, які не їли, а роздавали перехожим. Перед цим молилися, щоб зустріти хорошу людину, з якою можна було б розділити трудовий хліб. Вважали, що це до благополуччя.

Відео дня

 

Сон на 21 травня виповниться, якщо про нього не розповідати нікому. Вірять, що у цей день не слід давати у борг. Річ або гроші можуть не повернутися до вас.

 

21 травня іменини відзначають:

  • Іван, Арсен, Арсеній, Олена, Іван, Кристоф, Петро, Серапіон, Тимофій, Віктор. Не забудьте привітати рідних та знайомих з Днем ангела!

Народні прикмети:

  • Дощовий день – гриби виростуть.
  • Черемха рясно цвіте – літо буде мокрим.
  • Місяць покритий серпанком – незабаром погода погіршиться.
  • Небо ввечері забарвлюється в червоний колір – погода найближчими днями буде хорошою.
  • Якщо небо червоне вранці – буде дощ.
  • Хмари в одну купу збиваються – чекай негоди.

 

Національні та міжнародні свята:

День вишиванки

Читайте також:

Вихідні у червні: скільки будуть відпочивати українці (КАЛЕНДАР)

Кого спіткають невдачі, а кому пощастить. Гороскоп на тиждень 

День Святої Трійці 2020: коли його святкують в Україні 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up