21 вересня — Друга Пречиста: що обов'язково слід зробити у цей день

21 вересня — Друга Пречиста: що обов'язково слід зробити у цей день
Фото: prozoro.info
  • Сьогодні святкують народження Святої Богородиці, відоме в народі як Друга Пречиста.
  • У цей день не працюють, а святкують. Традиційно у свято готують страви з гарбуза та печуть пироги.
  • А жінки 21 вересня моляться та просять Бога про народження здорових та щасливих дітей.

Сьогодні, 21 вересня, християни відзначають Різдво Пресвятої Богородиці. Це свято на честь народження Діви Марії. В народі його називають Другою Пречистою. 

З цим днем пов'язано багато заборон. Цього дня не можна нічого робити. Протягом усього дня старалися не сваритися та уникати злих помислів.

У цей день влаштовують великий бенкет. Вся сім'я збирається за столом.  Готують всілякі страви та печуть пироги, варять першу гарбузову кашу. Нібито тоді гарбузи не пропадуть, не погниють і долежать до весни.

Відео дня

Свято Другої Пречистої вважається жіночим святом. У цей день бездітні жiнки готують обiд i пригощають усіх— «щоб молилися Богородицi за їхніх дiтей».  Кажуть, що молитви до Богородиці майбутніх матерів про здоров’я та щастя дітей, на яких вони чекають, у цей день мають особливу силу. Також на Пречисту жінки зазвичай випікають хліб з ініціалами Р і Б. Його зберігають його під іконами. Цей хліб вважають цілющим. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:54 Жителів Хмельниччини підозрюють у афері з пригону авто 17:09 У Хмельницькому зробили капремонт тролейбуса за 350 тисяч гривень (ФОТО) 16:25 У Хмельницькому нагородили юних науковців 15:43 Хмельничан попереджають про небезпечні стихійні явища: прогноз погоди на 22 травня Від читача 18:27 АРТЕРІАЛЬНА ГІПЕРТЕНЗІЯ. Чим небезпечна? Що потрібно знати? 15:06 Ціни на полуницю: за скільки продають у Хмельницькому і звідки привозять photo_camera 14:42 Навчання з серпня та по суботах: у МОН видали рекомендації для студентів 13:57 У день народження полеглого воїна на Хмельниччині відкрили пам’ятну дошку 13:16 Тіла двох потопельників дістали з водойм рятувальники на Хмельниччині 12:30 На Хмельниччині вбили 75-річного пенсіонера 11:15 Мешканцю Хмельниччини дали умовний термін за вбивство собаки 10:12 За весну на Хмельниччині висадили майже 2,9 мільйона дерев photo_camera 10:00 Шукаєте де вигідно придбати будівельні матеріали? Добірка будівельних баз та магазинів 09:08 У Хмельницькому проводять онлайн-опитування про громадський транспорт (АНКЕТА) 20:42 Предстоятель ПЦУ Епіфаній відвідав Хмельниччину (ФОТО) 19:53 На Хмельниччині попрощались із чотирма захисниками України. Хто вони 19:14 На Хмельниччині правоохоронці врятували від загибелі трьох кошенят (ФОТО) 18:34 Понад 110 тисяч виманили "мобільні оператори" у двох жителів Кам'янеччини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up