40 жительок Хмельниччини отримали звання “Мати-героїня”

40 жительок Хмельниччини отримали звання “Мати-героїня”
Фото - 24 канал
  • Загалом відзначили понад тисячу українок.

Чотири десятки мешканок Хмельницької області отримали почесне звання “Мати-Героїня”. Відповідний указ президент підписав 14 грудня 2021 року.

Загалом звання присвоїли 1 010 українкам. Це жінки, які до восьмирічного віку виховали п'ятьох і більше дітей.

Найбільше героїнь у Волинській області - 190. Найменше на Луганщині та Миколаївщині - по 7 осіб.

Відео дня

Жінок, яким присвоюють звання, вручають нагрудний знак та посвідчення. Знак має вигляд овального вінка з лаврових гілок, у центрі якого - фігура матері з дитиною на руках.

Крім того, згідно з указом президента України, з 2008 року кожній матері-героїні виплачують одноразову винагороду в десятикратному розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб (з 1 грудня 2021 року розмір нагороди - 24 810 гривень).

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (13)
  • Читач91

    Честь і  подяка матерям які усіх народжених виховали достойними людьми. Вони героїні. Не плутайте із  тими які тільки народжують.
  • Wojciechowski Walenty-Julia

    Здоров'я матерям вони колишуть світ. Без  матері небуло б видатних людей низький вам уклін.  І це стереотип коли в тебе багато дітей то виглядаєш занедбано і просиш на хліб мені невистачає однієї дитини до такого звання і виглядаю я непогано.....
  • Валентин-Юлия Войцеховский

    Здоров'я матерям вони колишуть світ. Без  матері небуло б видатних людей низький вам уклін.  І це стереотип коли в тебе багато дітей то виглядаєш занедбано і просиш на хліб мені невистачає однієї дитини то такого звання і виглядаю я непогано.....
  • Богдан Хмель

    Одним словом, плодять

    Читач62 reply Богдан Хмель

    А тобі їх годувати? Тобі не всерівно. Сам мабуть по одній дитині по всьому світу наробив.

keyboard_arrow_up