50 відповідей мера. Коли у Хмельницькому буде притулок і місця для вигулу собак

50 відповідей мера. Коли у Хмельницькому буде притулок і місця для вигулу собак
Фото з архіву редакції
  • Питання до тих, хто при владі, є завжди. Редакція сайту vsim.ua зібрала проблемні теми від читачів, відповіді на які вони б хотіли почути від міського голови Олександра Симчишина.
  • Сьогодні, 26 січня, публікуємо відповідь на питання про притулок та місця для вигулу собак.

Протягом двох тижнів редакція vsim.ua збирала питання читачів до міського голови. Збір проблемних тем тривав на нашому сайті і у нашій спільноті “Новини Хмельницького на vsim.ua” у Facebook. Ми зібрали більше 60 питань, з яких виокремили найважливіші. Відповіді на них будемо публікувати двічі на тиждень. В одному матеріалі даватимемо декілька схожих за тематикою. Сьогодні мова йтиме про притулок для собак та місця для вигулу домашніх тварин.

Про притулок 

У Хмельницькому нема притулку для бездомних чотирилапих. Безпритульних псів відловлюють працівники “Спецкомунтрансу” і привозять у стерилізатор “Добро”. Собак стерилізують ветеринари і за деякий час їх відпускають на вулицю. Частину псів, які поводяться агресивно і можуть бути небезпечними, утримують у вольєрах. Зараз у стерилізаторі знаходиться близько 90 собак.

У жовтні 2016 міська рада вирішила створити окреме комунальне підприємство, яке буде опікуватись безпритульними тваринами. Так, ще два роки тому з’явилось КП “Надія”. Саме на нього поклали обов’язок відловлювати бездомних тварин, стерилізувати і шукати для них власників.

Відео дня

Про місця для вигулу 

Крім того, у Хмельницькому немає визначених місць для вигулу домашніх улюбленців. Ті майданчики, які були ще у радянські часи, зараз “поросли” новообудовами. Тому хмельничанам доводиться вигулювати своїх домашніх тварин там, де заманеться. 

Місця для вигулу тварин мали б бути у кожному мікрорайоні. У 2017 обіцяли, що виділять земельні ділянки для цього. Навіть питали думки місцевих мешканців. Але й досі про них нічого не чути. Поки що одну єдину урну для собачих фекалій встановили в парку Чекмана.  

Відповіді міського голови на ці питання дивіться у відео 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Vadym Melnyk

    один лише притулок не вирішить проблему. потрібно брати приклад з Львова та того, як поставили роботу КП Лев
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:03 На Хмельниччину “на щиті” повернулися четверо військових: хто вони 14:11 На Хмельниччині завершили сівбу цукрового буряка: скільки посіяли 13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up