6 березня - Міжнародний день зубного лікаря

6 березня - Міжнародний день зубного лікаря
Фото: swiatdentysty.pl
  • Хоча б один раз у житті кожен із нас сидів у кріслі дантиста.
  • Саме 6 березня усі зубні лікарі святкують свій професійний день.
  • Свято вперше відзначили в США, але гарну традицію швидко перейняли в інших країнах. 

Ротова порожнина є "воротами" до всього нашого організму. Тож дуже важливо стежити за гігієною рота та особливо зубів. Однак увесь природній догляд не здатний повністю захистити від виникнення карієсу чи інших проблем. Мало кому вдається уникнути проблем хворих зубів, ясен чи неправильного прикусу. 

На щастя, завжди є до кого звернутися. Саме сьогодні, 6 березня, відзначають своє професійне свято усі зубні лікарі.

Вибір дати для святкування Міжнародного дня зубного лікаря невипадковий. Саме 6 березня в 1790 році був винайдений стоматологічний бор. Слід відзначити, що електрична бормашина з'явилася лише в 1907 році.

Відео дня

Спочатку Міжнародний день зубного лікаря ввели лише в США. Там він мав статус національного професійного свята. Невдовзі традицію святкувати цей день перейняли й інші країни.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up