7 чудес Хмельницького: результати конкурсу від «ВСІМ»

7 чудес Хмельницького: результати конкурсу від «ВСІМ»
  • Читачі сайту vsim.ua обрали 7 чудес міста.

  • Дізнавайтеся перелік переможців.

Місяць тому редакція vsim.ua розпочали конкурс на визначення семи чудес Хмельницького. За цей час ми зібрали думки читачів та визначили перелік з 14 кандидатів на це звання. Тиждень тому на нашому сайті розпочалося голосування, де кожен міг підтримати будь-який об’єкт, який на його думку, має право належати до семи чудес міста. Сьогодні, 21 серпня, ми оголошуємо результати конкурсу. Протягом тижня на сайті проголосували 339 читачів. Наводимо перелік із семи об’єктів-переможців та кількість голосів, відданих за них.

1 місце

Скульптури Миколи Мазура з металобрухту — 81 голос. Чудернацькі фігури-атракціони розташовані у кількох місцях, зокрема в парку Чекмана, сквері Шевченка та на площі Свободи (неподалік колишнього кінотеатру «Сілістра»).

На ремонт скульптур Мазура цього року витратять 400 тисяч гривень

Відео дня

2 місце

Острів Кохання — 50 голосів. Споруджений 1949 року під час облаштування заплави Південного Бугу. Зараз територія острова необлаштована, тут є лише стела з брендом Хмельницького.

Захід на островом Кохання.jpg

3 місце

Парк імені Михайла Чекмана — 42 голоси. Заснований 1949 року при впадінні річки Плоскої в Південний Буг. Спершу його назвали Комсомольським, оскільки під час його облаштування працювали переважно комсомольці та піонери. Зараз площа парку складає 140 гектарів. На території є зоокуточок, атракціони, дитячі майданчики, сцена.

Актуально - Новини Хмельницький - Які зміни Хмельничани побачать у ...

4 місце

Ботанічний сад Хмельницького національного університету — 36 голосів. Розташований між гуртожитком №4 та корпусом №5 ХНУ на вулиці Інститутській. Заснований 2003 року. На території росте близько 20 тисяч рослин.

Ботанический сад Хмельницкого университета, Хмельницкий — фото ...

5 місце

Пам'ятник-фонтан барону Мюнхгаузену — 32 голоси. Розташований у дворі будинку №46 на Кам’янецькій. Створений 1970 року скульптором Валентиною Ляшко за проєктом Григорія Мамона та Михайла Андрійчука.

Памятник барону Мюнхгаузену (Хмельницкий) — Википедия

6 місце

Дендропарк «Поділля» — 20 голосів. Розташований поряд із меморіалом Слави біля перехрестя проспекту Миру та Старокостянтинівського шосе. Бере свій початок з часів сільськогосподарської виставки, яка за радянських часів діяла у цьому місці.

Файл:Дендропарк Поділля. Місто Хмельницький 04.jpg

7 місце

Пішохідна частина Проскурівської — 20 голосів. Пролягає від вулиці Соборної до вулиці Володимирської. Відома також як «стометрівка». Тут розташовані історичні будівлі Хмельницького, як то колишній готель «Континенталь» або ресторан «Слон».

Наводимо також перелік решти семи об’єктів, які не увійшли до сімки лідерів за результатами голосування:

Партнери конкурсу:

«Посмішка успіху» Паламарчука Станіслава — стоматологія, що дарує щасливі посмішки

«Фруктовий рай» — завжди свіжі овочі та фрукти

ПрАТ «Хмельпиво» Наше пиво — живе пиво!

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Людмила

    Так звана "стометрівка" починається від вулиці Соборної до вулиці Володимирської, вул. Свободи перетинає Проскурівську паралельно вулиці Володмимирській.
  • Анатолій Долинський

    Як співає наша хмельницька "Мотор'рола":"Хочеш, я твоїм кольором буду, восьмим кольором, восьмим чудом..." Пропоную газету "Всім" вважати восьмим чудом Хмельницького :)
  • Дід Панас

    А де всесвітньо відомий "Хмельницький базар"?

    гость reply Дід Панас

    Вы майдауны его уничтожили.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up