7 квітня — Благовіщення: що не можна робити в це свято

7 квітня — Благовіщення: що не можна робити в це свято
5.ua
  • Сьогодні православні відзначають одне з найважливіших свят — день, коли Архангел Гавриїл повідомив Пресвятій Діві Марії благу вість, що вона народить Сина Божого – Ісуса Христа.
  • Як правильно провести цей день, читайте нижче.

Сьогодні, 7 квітня, відзначають одне з 12 найголовніших свят православної церкви — Благовіщення Пресвятої Богородиці. За переказами, саме в цей день Діва Марія дізналася звістку про народження сина-спасителя.

У церкві в цей день святять проскури. Згідно з віруванням, 7 квітня не можна важко працювати, веселитися, проводити гучні застілля, забави. Також не варто брати в борг гроші чи позичати речі. А ще у це свято не одягають новий одяг та не їздять далеко від дому.

Прикмети:

Відео дня
  • Якщо на Благовіщення дуже тепло, то на Великдень буде холодно.
  • Якщо не побачили у цей день жодної ластівки, значить, весна буде холодна.
  • Якщо 7 квітня гарна погода –  врожайний буде рік.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Олександр Загомула

    Варто зазначити, що Християнська Церква не схвалює віру в забобони та вважає це гріхом
  • Ievgen Pervushyn

    ура, знову не можна робити!! я це люблю ©
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up