79 хмельницьких прикордонників замінять старшокурсників на кордоні з Кримом(ВІДЕО)

79 хмельницьких прикордонників замінять старшокурсників на кордоні з Кримом(ВІДЕО)
На адміністративний кордон материкової України поїхали курсанти другого та третього курсів Національної академія Державної прикордонної служби України імені Б. Хмельницького. Хлопці мають замінити курсантів четвертого курсу, які більше місяця знаходилися на пунктах контролю.

Молодих курсантів прийшли проводжати батьки, дружини та діти. Хлопці зізнаються, що  не хвилюються та не бояться, адже вони готувалися замінити старших колег та й пройшли загальновійськову підготовку. Кажуть, що навчань було дуже багато і тепер  прикордонники готові їх застосувати на адміністративному кордоні з Кримом.

-  В цілому на кордоні зараз спокійно, війська з протилежної сторони відійшли, але практично щоночі бувають непередбачені ситуації, - зазначив ректор академії Валерій Райко. -  Було затримано вже 10 порушників, які переходили на нашу сторони. Але  ми контролюємо усю ситуацію. Курсанти, які зараз на кордоні пройшли 10 днів підготовки, а ці хлопці пройшли дану програму двічі. 

Відео дня
>

Курсанти другого курсу  кажуть, що взяли з собою усі необхідне. Насамперед, що потрібно на кордоні - ложка, кружка, засоби гігієни, форма на заміну, взуття та каска. Також із курсантами відправили благодійну допомогу. Валерій Райко зазначив, що їжі у прикордонників вистачає. Він щиро подякував усім, хто долучився до збору харчів та грошей.  

Перебування курсантів на кордоні зарахують їм як практику, яку мають пройти усі вихованці академії.  Викладачі академії запевняють, що 19-річні та 20-річні курсанти уже з другого курсу  готові до будь-яких ускладнень та дії.  

- Курсанти приходять до нас уже підготовлені. Базова підготовка у них є ще при вступі. В академії фізичні нормативи одні із самих сильних, - каже  начальник кафедри особистої безпеки  Олег Фігура. -  Хлопці, які повернулися у Хмельницький пригнічені, адже хочеться виконувати свою роботу у мирний час.  Зараз же йде не проголошена війна на теренах України. На мій погляд, було б краще, аби курсанти  проходили практику у мирний час. 

Контрактника Сергія Шинкарчука зі сльозами на очах проводжала дружина Тетяна та двоє доньок. Жінка каже, що буде підтримувати  із коханим Сергієм телефонний зв'язок.

- Я намагалася його відмовити від поїздки, але ж розумію, що він обрав собі таку професію, - каже Тетяна. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Anonymous

    Пошли ребята воевать, а вот оружие забыли взять опять.(шутка). Счастливо ребята! Видно пришло ваше время.
  • Anonymous

    Навіщо Ви виклали фото із номером автобуса? Ви, що хочете щоб їх там уже "зустрічали"?!!!
  • Anonymous

    Одразу видно найвищу ступінь культурності людини. І мати і невдоволення. Ви краще дітей пожалійте, на війну замість тебе йдуть.
  • Anonymous

    мені ваше Анти пох! за 40 хв і можна все змінити а от зразу нормально подати тупікам не властиво.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up