Адамове яблуко і березовий гриб: ТОП-10 товарів з овочевого ринку від бабусь

Адамове яблуко і березовий гриб: ТОП-10 товарів з овочевого ринку від бабусь
  • На ринку можна знайти все, головне знати правильні місця. Найбільше екзотики в торбинках - у бабусь.
  • Соковита грушка, екзотичні приправи чи чай для потенції, - чого тільки у них немає.
  • Пропонуємо вам добірку товарів, які користуються попитом в кінці зими на початку весни.

Ринок – місце, де можна знайти все, а ще досхочу поторгуватися чи спробувати товар на смак. Тут запропонують соковиту грушку, екзотичну приправу чи широкий вибір лікувальних трав. Клондайк новизни та екстраординарності – знаходиться на прилавках критого павільйону продовольчого ринку та в руках звичайних бабусь.

C:\Users\Користувач\Desktop\бабки\DSCN7190.JPG

У бабусь чого лишень на прилавку не знайдеш: вся народна медицина, зібрана своїми руками.

Відео дня

Пані Людмила влітку часу зовсім не вистачає: щойно одна рослина відходить – у неї зʾявляється інша.

Відбою від клієнтів у жінки немає. Кажуть, найчастіше запитують лікувальний фенхель або насіння кропу для дітей, беруть трави для підтримки імунітету або від хвороб ЖКТ. Та є в її арсеналі й оригінальні ізюминки:

Чага – березовий гриб

Використовують для лікування хвороб печінки та кишківника. Незамінний у профілактиці онкологічних хвороб. Бабуся Людмила поділилася з журналістами ВСІМ рецептом приготування цілющого відвару з чаги.

- Для попередження пухлин, використовують настоянку з березового гриба, - каже продавчиня Людмила. -  На 48 годин його заливають кипʾяченою холодною водою, а потім пʾють по три столові ложки в день.

Ціна: 30 гривень за 100 грам

C:\Users\Користувач\Desktop\бабки\DSCN7181.JPG

Адамове яблуко або маклюра

Має аромат звичайного огірка, проте їсти її не можна. Маклюра – ядовита. З неї роблять настоянки та мазі для розтирання суглобів. Дуже добре лікує захворювання шкіри.

Ціна: 10 гривень

C:\Users\Користувач\Desktop\бабки\DSCN7182.JPG

Сабельник болотний

Захищає від ревматизму, насичений магнієм та фосфором. Використовується для виготовлення настоянок, масел для розтирання. Лікувальні властивості має не лише корінь сабельника, а й квітки, пояснює бабуся Людмила.

Ціна: 30 гривень

C:\Users\Користувач\Desktop\бабки\DSCN7187.JPG

Пилок сосни

Часто беруть для лікування маленьких діток від застуди. Змішують з медом і маслом або просто з медом і дають по чайній ложці. Для дорослих теж підходить, – говорить продавчиня.

Ціна: 50 гривень

C:\Users\Користувач\Desktop\бабки\DSCN7189.JPG

Крім лікувальних рослин у бабусь можна знайти овочі, приправи, насіння на будь-який смак.  

Боби

Серед величезного асортименту можна знайти джерело білків рослинного походження, а саме – боби.

- Вони смачніші ніж квасоля і дуже корисні, - пояснює бабуся Анна. - Розбирають швидко, бо такі є лише у мене.

Ціна: 10 гривень за стакан

C:\Users\Користувач\Desktop\бабки\DSCN7195.JPG

Груша «Бера»

Оригінальний сухофрукт з екзотичним смаком. Таку грушку дуже часто беруть, кажуть продавці.  На смак вона солодка з нотками айви. 

Ціна: 20 гривень 

C:\Users\Користувач\Desktop\бабки\DSCN7193.JPG

Голе гарбузове насіння

-Навідмінну від звичайного насіння гарбуза, голе насіння без лушпиння. Його вживають в їжу сирим або піджарюють на сковороді.

Ціна: 15 гривень за стакан

C:\Users\Користувач\Desktop\бабки\DSCN7200.JPGТапінамбур

Цей оригінальний засіб для схуднення та лікування цукрового діабету знайти не легко. На ринку він є лише в бабусі Емілії. 

Ціна: 6 гривень за 0.5 кг

C:\Users\Користувач\Desktop\бабки\DSCN7204.JPG

Ехінацея пурпурова

- Залишилося зовсім трішки, – пояснює бабуся Емілія. - З неї роблять настоянки, води. В «Живчик» саме її додають. Як лікувальну рослину також використовують.

Ціна: 5 гривень за пакетик

C:\Users\Користувач\Desktop\бабки\DSCN7205.JPG

Троянда чайна суха

З сухої чайної троянди роблять різноманітні лікери, лосьйони. Вона дуже ароматна, можна заварювати чай. В бабусі Емілії чайна троянда користується особливим попитом. Продавчиня говорить, що за зиму розібрали повністю, залишилась третина найменшого кулька.

Ціна: 10 гривень за банку

C:\Users\Користувач\Desktop\бабки\DSCN7203.JPG

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up