Алкоголь, вільний вхід та “менше звуку”: якою буде “Respublica 2019”

Алкоголь, вільний вхід та “менше звуку”: якою буде “Respublica 2019”
Фото з архіву редакції
  • “Республіка” у Хмельницькому зазвучить по-новому, обіцяють організатори.
  • Вхід буде безкоштовний,  тому очікують тисячі відвідувачів.
  • Не обійдеться на фесті й без алкоголю.
  • Обіцяють дивувати “фішками” та “цікавинками”.

Вже 30 серпня у Хмельницькому вдруге залунає “Respublica FEST”. Якщо минулого року вхід на фестиваль був вільним лише в перший день, то цього року так буде усі три дні. Компенсується все за рахунок міського бюджету Хмельницького. З нього вже виділили 290 тисяч гривень.

Презентувати фест також вирішили оригінально: під час прогулянки на катері Південним Бугом. Розповіли про цікавинки, музику та алкоголь. Як заманюватимуть туристів та які сюрпризи чекають на присутніх, читайте на нашому сайті. 

“Respublica FEST” - старожил на фестивальній платформі України. Проходить він вже вдев’яте. Започаткований був у Кам’янці-Подільському. А минулого року локацію змінили. Тепер “Республіка” закриває фестивальний сезон у Хмельницькому. 

Відео дня

Вибирали із 400 гуртів

Цього року на фесті будуть запалювати понад 70 гуртів. Частина з них - молоді та маловідомі, однак не менш креативні та круті, зазначають організатори. Всього на участь у фесті надійшло понад 400 заявок від музичних колективів країни. Обрали найкращих, тому обіцяють якісну музику. 

  • Всі люди хочуть бачити на сцені відомі гурти. Ми в цьому році вирішили піти іншим шляхом, бо нашу молодь треба просувати. На головній сцені виступатимуть гурти, які ми помітили минулого року і їх музика набагато цікавіша багатьох розпіарених хедлайнерів. До прикладу, гурт “The Unsleeping” з Умані, пограв у нас минулого року. Завдяки тому, що вони були у нас, їх помітили і далі вони поїхали від України на найбільший музичний фестиваль світу “Sziget Festival 2019”. Їхав Іван Дорн, “Alyona Alyona” і вони, - розповів один із організаторів “Respublica FEST” Андрій Зоїн.

“Республіка” стане тихішою

Загалом працюватиме три сцени: головна, мала та електронна. На головній гратимуть, як маловідомі гурти, так і хедлайнери. Їх буде три (кожного дня по одному):  “Alyona Alyona” (в п’ятницю), “Беz обмежень” (у суботу), “Жадан і Собаки” (в неділю).

  • Ми обрали оптимальних хедлайнерів, судячи із вподобань хмельничан. Промоніторили соцмережі і хочу додати, що цього року на “Республіці” буде тихіше. Ми зменшимо в два рази звук на головній сцені. Тоді не буде стільки скарг і це більш екологічно. Плюс дешевше для нас, - пояснив Андрій Зоїн. 

Мала сцена буде для українського культурного фонду. Щодня на ній виступатиме по 6 молодих гуртів, загалом їх буде 18. Також організатори обіцяють вразити електронною сценою. Вона буде побудована із великих пластикових кубів. Таким чином хочуть закликати молодь сортувати пластик та дбати про екологію. 

Дозволять продавати алкоголь

На “Республіці” протягом трьох днів працюватиме фудкорт. Частуватимуть хмельничан та гостей міста кращі ресторани Хмельницького. Алкоголь на фестивалі також буде. Однак напоїв міцніших за пиво не продаватимуть. 

  • Відмінити повністю алкоголь ми не можемо Це буде недоцільно. Щороку сторінки фестивалю заспамлені питанням “Чи буде алкоголь?”. Дозволяємо його ми більше з питань безпеки. Адже, якщо на фестивалі не продають алкоголь, його приносять самі. Зазвичай у скляній тарі. Цей момент ми проконтролювати ніяк не зможемо. Ні приватна охорона, яку ми наймаємо, ні правоохоронці, ні “Муніципальна дружина”. Тому з організаторської точки зору нам простіше дозволити продаж слабоалкогольних напоїв, ніж контролювати, як туди несуть алкоголь самі відвідувачі. Вхід буде вільний, тому це не доцільно. А скляна тара - це завжди небезпека на масових скупченнях людей, - пояснила керівник прес-служби у “Respublica FEST” Анастасія Козак. 

Працюватимуть волонтери з усієї країни

Також на “Республіці” працюватиме 80 волонтерів. Половина з них не місцеві.До Хмельницького приїдуть за день до фестивалю або безпосередньо перед самим його початком. Працюватимуть на локаціях, які вподобають самі. 

  • Загалом до нас надійшло 107 заявок від волонтерів. Ми їх ретельно відбирали. Ті, хто відбір пройшов, працює з нами дистанційно. Обов’язки також розподіляємо дистанційно. Так само дистанційно будемо ставити на локації, - розповіла одна з організаторів фестивалю Анна Левшун. 

Основні локації на яких працюватимуть волонтери - це інклюзія, сортування сміття,  “HardWork”, де будуть задіяні лише хлопці та “Backstage” (зірковий супровід та організація роботи за кулісами). Токаж волонтери працюватимуть в “інфоцентрі”. До них з будь-яких фестивальних питань можуть звернутися присутні на фесті. Їм буде встановлено окрему палатку неподалік від входу. 

Буде сурдопереклад пісень “Беz обмежень”

Організатори розповідають, що цьогоріч на фестивалі буде особливу увагу приділено людям з інвалідністю. Для них буде встановлено дві сцени. 

  • Одна буде неподалік великої сцени, ще одна біля малої. Також для них працюватиме сурдоперекладач. Перекладатиме пісні “Беz обмежень”. Також у нас буде фестивальне інклюзивне мистецтво. Люди з інвалідністю виконуватимуть різноманітні пісні, танці, також буде інклюзивний спорт, - пояснила Анна Левшун. 

На фестивалі на присутніх чекатимуть різноманітні мерчі: футболки, кепки, майки, сумки із символікою “Республіки”. Для дітей обіцяють організувати окрему платформу з підвищенням. В першій половині усіх трьох днів на фестивалі працюватимуть палатки молодіжних громадських організацій з усієї України. Вони демонструватимуть різноманітні майстер-класи та привезуть із собою унікальні вироби ручної роботи. А саме цікаве на фестивалі розпочинатиметься від 17:00. Завершувати все планують о 23:00. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анна

    Зі звуком у вас не склалося...тихіше не вийшло!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:37 Посмертна донорка з Шепетівки врятувала життя чотирьом людям photo_camera 12:04 На Хмельниччині жінка під час обіду зарізала чоловіка 11:40 Чи буде сніг? Прогноз погоди у Хмельницькому на 20-23 березня 11:14 П’яний водій насмерть збив хмельничанку і втік: що йому загрожує Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 10:22 Смертельна ДТП у Старокостянтинові: водій врізався у дерево 09:05 Негода на Хмельниччині: водіїв просять утриматись від далеких поїздок 20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up