Аудитори скасували закупівлі та договори для громад Хмельниччини на 113 мільйонів

Аудитори скасували закупівлі та договори для громад  Хмельниччини на 113 мільйонів
Фото: Хмельницька обласна державна адміністрація
  • Держаудитслужба проаналізувала закупівлі місцевих адміністрацій та через порушення скасувала домовленості на 113 мільйонів.

11 квітня у Хмельницькій обласній військовій адміністрації відбулося чергове засідання «Прозорість і підзвітність» за участі посадовців.

Про результати розповіли в ОВА.

Так, під час засідання начальник Управління Держаудитслужби в Хмельницькій області Анатолій Марценюк поінформував про роботу Управління. За його словами, за 2024 рік аудитори простежили 110 процедур закупівель та знайшли чимало порушень. Загальна сума закупівель, які проаналізували, склала 625,1 млн. гривень.

Відео дня

За результатами проведеної перевірки працівники Держаудитслужби попередили замовників області про порушення в закупівлях на суму 145,2 млн. гривень. З цих процедур 12 закупівель очікуваною вартістю 105,7 млн гривень відмінили. А також розірвали 15 договорів на загальну суму 7,2 млн. гривень.

Таким чином, місцеві адміністрації зберегли майже 113 мільйонів.

Також члени робочої групи разом з представниками громад (Хмельницька, Дунаєвецька міські та Сатанівська селищна територіальні громади) проаналізували інші закупівлі, які проводять громади області. Посадовці розглянули та обговорили такі процедури, а також обґрунтували доцільність використання бюджетних коштів на них.

Нагадаємо, у двох університетах на Хмельниччині аудитори знайшли фінансові порушення на чотири мільйони. Перевірка стосувалась двох університетів: Кам’янець-Подільського та Хмельницького національних університетів. Під час моніторингів виявили порушення щодо необґрунтованого використання коштів для виплати заробітної плати, завищення  вартості комунальних послуг, ремонту та інше. Детальніше про це дізнавайтесь в окремому матеріалі.

Читайте також: У бюджет громади на Хмельниччині повернуть мільйон гривень, переплачений за електроенергію

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up