Базу відпочинку на березі Південного Бугу потрібно знести - ДАБІ

Базу відпочинку на березі Південного Бугу потрібно знести - ДАБІ
Суд між міськрадою та забудовником. "ВСІМ".
Суд між міською радою та скандальним забудовником затягується. Влада отримала підтримку ще однієї сторони процесу - ДАБІ. Інспектори хотіли, аби здійснили перевірку будівництва на березі Бугу. Але суд у такому клопотанні відмовив. Наразі позиція влади одна - знести споруд на Нижній Береговій 2/4б, яку будує ПП «Ультрасервіс»

Нагадаємо, історія із будівництвом бази відпочинку розпочалася у 2012 році. Тоді міська рада надали підприємству в оренду 0,38 га землі на прибережній смузі Південного Бугу. Надали та й забулися. Забудовник оформив всі документи та почав роботу по зведенню бази відпочинку. І вже коли над водою постала немаленька будівля (цокольне приміщення, три поверхи та масандра) влада проявила свій інтерес до споруди. Правда, вже під контролем нового міського голови. Спочатку відмовили в поновленні оренди. А згодом і подали до суду на забудовника з вимогою знести все. Причому за його ж рахунок. Було ще й відкрите кримінальне провадження прокуратурою.

Господарський суд Хмельницької області продовжив розгляд справи сьогодні, 23 березня. Зала сьогодні була заповнена глядачами. Підтримати позивача, яким є Хмельницька міськрада, прийшли громадські активісти та «свободівці». Останні частенько кидали репліки із зали. Згадували про часи Януковича, куплених суддів та інше. Подекуди адвокат ПП «Ультрасервіс» не стримувався та реагував на коментування. Це й придало всьому засіданню своєрідного інтересу.

Вже на початку засідання представник міськради попросив у суду вивчити докази та виїхати на ділянку, де ведеться будівництво. Суддя відмовив - не побачив необхідності та доцільності в таких діях.

Відео дня

Адвокат відповідача знову апелював не те, що у підприємства є всі необхідні документи, які засвідчують можливість будівництва. Мовляв, це проблеми міської ради, що вона дала їм земельну ділянку. А згодом і дозволила будівництво.

 - Я не розумію, чому взагалі виступають проти будівництва бази відпочинку у Хмельницькому. Невже людям хочеться відпочивати на забрудненому пляжі, - заявив адвокат ПП «Ультрасервіс» Валентин Лучковський. – Міська рада надала землю та дозволи і тепер сам ж подала в суд. Ще одна незрозумілість.

На боці позивача відтепер виступає і Держархбудінспекція. Вона залучена третьою особою судового процесу. Її представник повідомив, що ДАБІ не змогло перевірити будівництво бази відпочинку, яке ведеться на вулиці Нижня Берегова, 2/4б.

 - Ми мали перевірити дане будівництво за зверненням Хмельницької міськради. Тричі виїжджали на місце, та на територію нас не пустили. Невідомі нам особи вказували, що це приватна власність і нікого вони пускати не будуть, - повідомив головний спеціаліст архітектурного сектору Державної архітектурно-будівельної інспекції Олександр Думарецький. – Ми підтримуємо позовну заяву від міської ради і виступаємо за знесення будівництва.

Для кращого вивчення наданих матеріалів та й усієї справи в цілому було призначене третє засідання. Відбудеться воно 19 квітня. Слідкуйте за розвитком справи разом із «ВСІМ». Разом з нами ви зможете дізнатися, чи зуміє міська влада домогтися знесення будівлі. Чи все ж таки на березі Південного Бугу за декілька метрів від води, запрацює база відпочинку.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    от Мельник наробив ділов, а нам тепер то все розгрібати разом з Олександром!

    Анонім reply Анонім

    та Ваш Олександр просто святий:)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:03 У Хмельницькій міській раді скликають сесію: які питання розглянуть 20:45 Зменшилась кількість скарг: Симчишин підбив підсумки опалювального сезону у Хмельницькому 20:02 Комендантська година у Великодню ніч: чи будуть діяти обмеження на Хмельниччині 19:19 Як працюватиме пошта на Великдень на Хмельниччині: графік роботи Від читача 15:12 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 у Хмельницькому 18:32 У Хмельницькому відзначили прикордонників з нагоди професійного свята 17:44 Хлопець, який вкрав 20 тисяч доларів у пенсіонерки, оскаржував вирок: що вирішили 16:58 Які вироки отримують члени ВЛК та МСЕК, яких спіймали на хабарництві 16:25 У Хмельницькому відбудуться великодні майстер-класи: коли і де 15:38 «Підвищення радіаційного фону»: в «Енергоатомі» спростували інформацію 15:07 Ціни на яйця: за скільки продають у Хмельницькому перед Великоднем photo_camera 14:32 Викрав людину і вимагав 150 тисяч доларів: засудили жителя Хмельниччини 14:01 На Хмельниччині до реєстру корупціонерів потрапили 104 особи. Деталі 13:19 У Хмельницькому і в Городку стались ДТП: є постраждалі 12:25 На Юності сталася ДТП з тролейбусом (ФОТО) photo_camera 11:19 1 травня починається запис дітей до 1 класу. Як це зробити? 10:44 На 10 вулицях Хмельницького не буде води через ремонт 10:21 Куди звернутися, щоб повернути гроші зі старого електронного квитка? Працюватимуть три локації
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up