Безробітних в Україні залучатимуть до громадських робіт

Безробітних в Україні залучатимуть до громадських робіт
  • Громадянам, які перебувають на обліку в центрах зайнятості. більше не платитимуть за “сидіння” вдома. 
  • Кого не працевлаштують - відправлять на розбір завалів чи ремонт. 

В Уряді запускатимуть реформу сфери зайнятості. Згідно з нею на період воєнного стану офіційно зареєстрованих безробітних залучатимуть до суспільно корисних робіт. Братимуть лише тих, хто не працевлаштувався впродовж 30 днів. За таку роботу платитимуть мінімалку (6500 гривень).

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 21 червня.

“В умовах повномасштабної війни нам потрібно мобілізувати всі можливі ресурси для перемоги над російськими окупантами. Це стосується й організації роботи в тилу. Уряд сьогодні затвердить документ, який передбачає, що офіційно зареєстровані безробітні, які протягом 30 днів не працевлаштовані, залучатимуться до суспільно корисних робіт», — зауважив прем’єр-міністр.

Відео дня

За словами урядовця, безробітних можуть направляти розбирати завали, будувати захисні споруди, залучати до ремонтних чи сільськогосподарських робіт. Яку саме роботу потрібно буде виконувати в кожному регіоні, визначатиме місцева влада.

Працюватимуть не безкоштовно, наголосив Шмигаль. Держава буде платити кожному, кого залучатимуть до суспільно корисних робіт, мінімальну зарплатню. На сьогоднішній день її розмір становить 6500 гривень на місяць, а з 1 жовтня 2022 року сума зросте до 6700 гривень.

“Ми фактично усуваємо можливість, коли люди могли отримувати кошти від держави та відмовлятися від запропонованої роботи. В умовах воєнного часу в держави немає для цього ресурсів. Усі мають або воювати і захищати Батьківщину, або працювати на перемогу і для фронту”, — наголосив Денис Шмигаль.

Якщо ж людина перебуває за кордоном понад 30 днів під час воєнного стану, то статус та виплати по безробіттю буде втрачено. 

Першочергово залучатимуть до громадських робіт зареєстрованих безробітних, яким не буде роботи, та працівників, що втратили частину зарплатні. І не залучатимуть людей, які реалізовують заходи національного спротиву.

 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (75)
  • Галя Шаргородська

    Нехай депутати йдуть на роботи а не то на війну
  • Люда Романюк

    Давно так потрібно було зробити !
  • Валя Шевчук

    Хай дадуть роботу щоб комуналку заплатити ,і дітей доглянути
  • Наталія Соловійчук

    Підтримую!!!

keyboard_arrow_up