“Більше автобусом не поїдемо”, - хмельницькі матері про відпустку з дитиною

“Більше автобусом не поїдемо”, - хмельницькі матері про відпустку з дитиною
Фото lifedon.com.ua

Літня відпустка – це завжди довгоочікуваний момент, а для сімей з маленькими дітками – підвищена відповідальність. Батьки зазвичай вагаються, чи варто брати дитину з собою у подорож, хвилюються як вона перенесе далеку дорогу та чи не нашкодить авіапереліт здоровʾю малюка.  Щоб розвіяти усі сумніви, журналісти vsim.ua звернулися за консультацією до кваліфікованого педіатра та опитали мам, які уже мають досвід подорожей з дітьми дошкільного віку.

На сторінках груп у соціальній мережі Facebook, хмельничанки поділилися досвідом, дали кілька порад безпечного відпочинку та віддали перевагу морському бризу над свіжим гірським повітрям.

"І я б їхала на море, там діткам цікавіше"

Ірина Лаповська, мама двох дітей

C:\Users\Користувач\Desktop\12651238_10153962920459901_1728745356933834633_n.jpg

Відео дня

- Їздили з дітьми всіма видами транспорту. Можу впевнено сказати, що більше автобусом не поїдемо (їздили в Болгарію з сином 6 років), переніс важко. Найбільше люблю подорожувати літаком. Нещодавно літали до Туреччини, молодшій 1 рік і 4 місяці було. Перенесли відмінно. І я б їхала на море, там діткам цікавіше, на мій погляд. А країну або місце відпочинку вибирати вже на свій бюджет, але якщо вирішите за кордоном відпочивати по туру, то уважно вибирайте туроператора і перевізника. Ще необхідно взяти з собою аптечку, а там уже по віку дитини дивіться.

"Беріть з собою фільтр для води"

Наталія Власова, мама двох дітей

C:\Users\Користувач\Desktop\25398848_1607576982662152_1206502673392805795_n.jpg

- Їздили і на море, і в гори. Старший 5 років, переніс нормально. Менший – 10 місяців, важко. Був марудний, не злазив з рук. Головне, беріть з собою фільтр для води, щоб не везти свою бутилками. А в загальному, все добре. Головне отримали масу емоцій, зміна звичної атмосфери дітям ще більше подобається ніж дорослим.

"Їздили і машиною, і літали літаком"

Галина Базилевич, мама трирічного синочка

C:\Users\Користувач\Desktop\31543212_229192370996806_8399422598802309120_n.jpg

- Краще на море. Їздили і машиною, і літали літаком. Перенесла дитина нормально, з собою брали лише необхідний одяг, решту купували на місці. Головне мати улюблені дитячі іграшки під руками. Також, про всяк випадок, варто заздалегідь укомплектувати аптечку засобами першої допомоги.

"Нічого не боялась"

Вікторія Мотусяк, мама майже трирічної донечки

C:\Users\Користувач\Desktop\31068939_1014990498657553_4353641522835488768_n.jpg

- Дочці вже 2,8. Перший раз поїхали на море за кордон у 1,6. Дорога була довга. Автобус, поїзд, літак. Зміна клімату. В дорогу брала Нурофен, Ніфуроксазид, Смекта, зеленка, антисептики, антигістамінні сиропи і крема. Інші засоби індивідуально. Дещо нам педіатр порадила. Їжа: сухе печиво, соки, овочі, фрукти. Ще їли в кафешках, щось гаряче. Дитина дуже активна в нас, без перебільшення. Брали книжечки, олівці, планшет з мультиками, бо Інтернет в дорозі проблема, хоч і Європа. Одяг, засоби гігієни. В літаку спала. Нічого не боялась. Все було цікаво.

Шкринда Альона Вікторівна, лікар – педіатр, кардіоревматолог

C:\Users\Користувач\Desktop\IMG_20180703_103033.jpg

- Не можна сказати однозначно, що малюкам протипоказані перельоти, іноді вони ще краще їх переносять ніж дорослі, через те, що сплять майже всю дорогу. Багато лікарів рекомендують утриматися від далекої дороги з малюком до двох років. Але, якщо все ж вирішили брати з собою у подорож малюка, то необхідно підготуватись заздалегідь. Дитину необхідно погодувати  не раніше, ніж за 1.5-2 години до перельоту, забезпечити достатній доступ свіжого повітря (прогулянка перед відльотом), щоб малюку не закладало вуха та не закачувало. Для грудничка, не забудьте взяти з собою соску. ЇЇ необхідно давати при зльоті та посадці, а дітям старшого віку потрібно навчитися частому ковтанню слини – ефект ідентичний. Якщо говорити про дітей дошкільного віку, то слід звернути увагу на поведінку дитини у наземному транспорті. Якщо погано переносить, то авіаперельоти – протипоказані. Це пов'язано з поганим вестибулярним апаратом, чутливістю до перепадів тиску. Не має однозначних рекомендації, щодо місця відпочинку, коли ми говоримо про здорову дитину. Якщо маля має вади дихальної системи, то, звісно, краще свіже гірське повітря. Якщо Ви їдете на море, необхідно взяти з собою засоби захисту дитини від сонця, не використовуйте на дитині дорослі засоби, вони можуть викликати алергію через вміст спирту та ароматизаторів. При сонячних опіках, використовуйте Пантенол або Бепантен, вони заспокоюють шкіру та сприяють її регенерації. Вирушаючи у подорож з дитиною, в першу чергу необхідно укомплектувати аптечку для подорожі.

Першочергові  засоби , які повинні знаходитись у аптечці:

  • краплі для носа;
  •  жарознижуючі (парацетамол, нурофен);
  • ентеросорбенти (атоксил, ентеросгель, смекта);
  •  ферменти (панкреатин, креон, панзинорм);
  •  ентеросептики (ніфуроксазид, фталазол);
  •  засоби для оральної регідратації (регісол, іоніка);
  •  льодяники від кашлю та болю в горлі;
  •  дезинфікуючі  серветки.

Якщо дитина на час подорожі має необхідність постійного прийому специфічних препаратів, то вони  обов'язково мають знаходитися в аптечці.

Друзі, а ви подорожуєте з дітьми? Куди ліпше їхати? Діліться думками в коментарях!

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up