Біля хмельницького сміттєзвалища сортуватимуть відходи

Біля хмельницького сміттєзвалища сортуватимуть відходи

У місті запрацювала лінія для сортування, збирання та обробки вторинної сировини СЛ-120 потужністю 120 тисяч тонн на рік. Лінію збудувала приватна фірма за чеським проектом.

Робітники сортуватимуть папір, деревину та металобрухт. Вони повністю вилучатимуть всі види пластмас: ПЕТ-пляшку (за кольорами), вироби з поліетилену, поліпропілену, полістиролу, полівінілхлориду, полікарбонату (флакони, каністри). Також вилучатимуть склобій. Вся вторинна сировина буде відвантажуватись на переробні підприємства. Про це повідомляють у прес-службі Хмельницької міської ради. 

«На сьогодні сортувальні потужності підприємства складають 1000 кубометрів відходів на добу, - цитує прес-служба власника сортувальної лінії Олександра Слюсара. - На перспективу ми плануємо розширювати потужності, поставити додаткову сортувальну лінію, аби на 100 % переробляти побутові відходи міста на нашому підприємстві. На даний момент виробничу діяльність виконують семеро людей, коли робота піде на повну потужність у дві зміни і шість робочих днів, кількість працюючих зросте до тридцяти. Робота лінії значно зменшить навантаження на діючий полігон твердих побутових відходів, в загальному обсязі на 20-30%, а також зменшить негативний вплив на довкілля від життєдіяльності міста».

Сміттєвози Хмельницького комунального підприємства «Спецкомунтранс» доставлятимуть тверді побутові відходи на проммайданчик, після чого вивантажуватимуть сміття на бетоновану площадку, звідки воно за допомогою фронтального навантажувача буде подаватись в приймальний бункер сортувальної лінії. Далі робітники проводитимуть сортування відходів для переробки. Органічні залишки із транспортера знову навантажуватимуться у самоскиди і вивозитимуться на робочу карту полігону. Відсортована та перероблена сировина буде пресуватись в тюки вагою 300-500 кілограмів і за допомогою автонавантажувача відправлятиметься на склад готової продукції.

Задля ефективної роботи лінії використовується спецтехніка: екскаватор, фронтальний навантажувач з великим ковшем, що подає сміття на завантажувальний бункер лінії, два самоскиди, горизонтально-радіальний навантажувач, що переміщує тюки з відібраною вторинною сировиною, автоманіпулятор для різного виду робіт.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up