Біля "Ощадбанку" патрульні знов «полювали» на пішоходів. Порушували пенсіонери

Біля "Ощадбанку" патрульні знов «полювали» на пішоходів. Порушували пенсіонери

Хмельницькі патрульні вкотре вирішили взятись за пішоходів-порушників. Найбільш безстрашними виявились бабусі. Перебігали дорогу через шалений потік транспорту, навіть не зважаючи на поліцейських.

Десята ранку. Зупинка «Ощадбанк». Хмельничани поспішають, хто куди. На місце приїхали патрульні, аби провести профілактичний рейд. Ловлять пішоходів, які перебігають дорогу у невстановленому місці й порушують правила дорожнього руху. Приїзд копів привернув увагу перехожих. Та комусь на полісменів було байдуже. Чекати довго не довелось. Зі сторони «Либідь Плази» перебігає дорогу жіночка. На зауваження патрульних спочатку виправдовується. Потім вибачається і каже, що більше не буде. Ті просять показати документи, жінка розвертається і просто йде. 

 

 
За менш ніж годину поліцейські роблять зауваження ще кільком пішоходам. Виявляється, серед активних порушників найбільше людей похилого віку. Пенсіонери нарікають, що їм важко спускатись до підземки. Мовляв, ноги болять.
Інспектор патрульної поліції Людмила Гара розповідає, що найбільш проблемними точками, де пішоходи порушують, є зупинка «Ощадбанк», міська лікарня і ділянка біля «Сільпо» на проспекті Миру. 
 
 
- Велика кількість ДТП стається саме за участі пішоходів. З 1 по 15 листопада вже сталося 13 аварій за їх участю. Тому такі профілактичні заходи до тижня безпеки дорожнього руху дуже важливе. Адже, насамперед, це їхня безпека, - каже Людмила Гара.
 
 
Традиційно, поліцейські обмежуються усними попередженнями. А на несумлінних і тих, хто реагує на зауваження агресивно, складають протоколи. Порушники відповідатимуть за частиною 1 статті 127 КУпАП. За це їм «світить» від 51 гривні штрафу. 
Лише з початку року патрульні склали 114 протоколів на пішоходів.
Окрім цього, сьогодні перевірятимуть і водіїв, які їдуть без пасків безпеки і пішоходів, які перебігають на «червоне».
 
Багато пішоходів просто ігнорували присутність поліцейських
Пішоходів не лякав шалений потік транспорту
Більшість порушників на зауваження реагували адекватно
Порушників частіше попереджають, аніж штрафують
 
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Сергій Якубенко

    Ті пішоходи стоять по 2-3 хвилини посеред дороги, щоб її перейти. За цей час всю підземку обійти можна.
  • Оріянка Любов

    Підземний перехід, і справді, не приваблює. Маю на увазі, що людина, котра рідко там буває (напр., приїздить із районів), не може зрозуміти, куди їй треба повернути, аби вибратися на потрібну вулицю. Тому й  мало хто користується, особливо - якщо спішать... Добре було б на поворотах у "підземці" причепити якісь вказівники-дороговкази, напр., "На вулицю Проскурівська", "Вихід до "Либідь-Плази" і т. п..

    Діана Граділь reply Оріянка Любов

    А толку
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Виловив 80 кілограм риби та раків у заказнику: на Хмельниччині спіймали браконьєра 20:12 У Хмельницькій міській лікарні відкрилось нове терапевтичне відділення (ФОТО) 19:33 Магнітні бурі у травні 2024: календар небезпечних дат та як від них вберегтися 18:44 На Хмельниччині горіли трактор, вантажівка, гараж та будинки: що відомо Від читача 17:44 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 18:05 На Хмельниччині 20-річна водійка збила велосипедиста, – поліція 17:21 Чергова сесія Хмельницької міської ради: які рішення прийняли 16:45 Що купують хмельничани на благодійному ярмарку: репортаж play_circle_filled photo_camera 16:15 У соцзакладі у Хмельницькому стався вибух: є постраждалий 15:36 Організаторів контрабанди бурштину судитимуть у Хмельницькому 14:52 На вулиці Хмельницького повернувся велопатруль 14:09 Авто, яке розшукує Інтерпол, «знайшлося» в Кам’янці-Подільському 13:24 За зґвалтування власної доньки судитимуть жителя Хмельниччини 12:51 Судитимуть водія, який в Хмельницькому районі на смерть збив 8-річну дівчинку 12:04 У Хмельницькому проведуть благодійну фотосесію за донат 11:41 Повідомили про підозру підполковнику, який перейшов на бік ворога, – прокуратура 11:11 Курси валют в обмінниках та банках Хмельницького 2 травня (ІНФОГРАФІКА) 10:57 Водій з ознаками сп’яніння скоїв ДТП на Березневій і намагався втекти 10:13 Найбільш забрудненою виявилася річка Південний Буг, – результати аналізу центру гідрометеорології 09:41 На Чорновола і Шевченка 2 травня буде ускладнений рух
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up