Біля "Першого Паркового" знайшли мертву лисицю, хвору на сказ. Ветеринари оголосили карантин

Біля "Першого Паркового" знайшли мертву лисицю, хвору на сказ. Ветеринари оголосили карантин
  • 21 вересня неподалік житлового комплексу "Перший парковий" знайшли тіло лисиці. 
  • Як показала експертиза, тварина була хвора на сказ. 
  • Поки у новому мікрорайоні оголосили двомісячний карантин.
  • Ветеринари будуть щеплювати дворових та домашніх собак і котів. 

Мертву лисицю знайшли у новому мікрорайоні "Перший Парковий", який знаходиться між вулицею Панаса Мирного і Старокостянівським шосе. Тіло направили на ветеринарну експертизу. Як з'ясувалось, тварина була хвора на сказ. Та у Держпродспоживслужбі кажуть, звернень з укусами лисиці не надходило.

- Ми відправили тіло лисиці на експертизу. Перевірка показала, що тварина мала вірус сказу. Труп спалили. Наші працівники провели санітарні роботи, зробили дезінфекцію на тому місці, де було знайдено тварину. Загрози для людей нема, - розповідає vsim.ua начальник Держпродспоживслужби у Хмельницькій області Василь Грушко. 

В "Першому Парковому" - карантин

У мікрорайоні оголосили карантин. Він триватиме два місяці. За цей час спеціалісти мають перевірити усіх собак та котів. Дивитимуться, чи зареєстровані вони, а також робитимуть щеплення від сказу тим, що їх не мають. 

Відео дня

- Ветеринари обійдуть усі двори в тому мікрорайоні. Вони зареєструють собак і котів, які не були зареєстровані. Також зроблять необхідні щеплення від сказу. Буде проведено інформаційно-роз'яснювальну роботу по тому, що потрібно знати при укусах тварин, - коментує Василь Грушко. 

За рік ніхто не заразився сказом

У травмпункті Хмельницької міської лікарні розповідають, що з початку року до них з укусами звернулось 343 людини. Мешканців вакцинували від сказу. 

- Ми повністю забезпечені вакциною проти сказу. І цього року жодного виявленого випадку захворювання на цю хворобу у Хмельницькому не було, - каже завідувач травмпунктом Руслан Колесников. 

Що робити, якщо вкусила тварина

Після укусу твариною необхідно відразу провести місцеву обробку рани: промити поверхню укусу проточною водою з господарським милом, або ж застосувати перекис водню, після чого краї рани необхідно обробити 5% розчином йоду, або 70 % розчином спирту. Після місцевої обробки рани терміново зверніться  до лікаря в травмпункт (тільки своєчасно розпочатий курс щеплень запобігає захворюванню на    сказ). Лікарю потрібно повідомити дані щодо тварини, яка нанесла вам укус, що дасть можливість ветеринарним спеціалістам проводити за нею клінічний нагляд.  

Щеплення домашніх тварин проти сказу проводяться безкоштовно за адресою: вулиця Чорновола, 176/1, Хмельницька міська державна лікарня ветеринарної медицини. Телефон для довідок: 64-50-23, 64-31-07. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • юлия пасечник

    купуйте житло у першому -парковому, там від цін скаженіють не тільки лисиці...

    Путін - Агент Кремля reply юлия пасечник

    Нормальні там ціни на житло, навіть низькі. Якщо вам не вистачає грошей на купівлю там чи ще десь житла, то зверніться до свого роботодавця і нехай вам збільшить зарплатню

    Анна Островська reply юлия пасечник

    не то слово)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності Від читача 14:24 Маленьким хмельниччанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up