Біля школи №22 “непрохідне болото”: хмельницькі комунальники обіцяють розібратися

Біля школи №22 “непрохідне болото”: хмельницькі комунальники обіцяють розібратися
  • Після дощу біля школи на Зарічанській ні пройти, ні проїхати.
  • Бруд на територію навчального закладу тече з сусідніх дворів та від гаражів.
  • Проблема висить в повітрі вже не один рік.
  • Як учням дістатися до школи №22, коли там “непрохідне болото” та що з цього приводу говорять  хмельницькі комунальники, дізнавалися vsim.ua.

У Хмельницькому задощило. Відтак всі негаразди пов’язані з відтоком води вийшли на поверхню. В різних мікрорайонах міста є проблемні ділянки, де після рясного дощу хмельничани не можуть ні пройти, ні проїхати. Здавалося б до цього вже звикли. Проте, коли проблема стосується дітей, мовчати не може ніхто.

Сьогодні, о 10-й ранку, на сторінці управління житлово-комунального господарства Хмельницького у Facebook з’явився допис від хмельничанки Ольги Денисюк. Вона - мама першокласника із школи №22, що розташована по вулиці Зарічанській, 20. Жінка скаржиться, що біля навчального закладу “непрохідне болото”. Діти не можуть нормально дістатися до школи, щоб не забруднитися. І там таке постійно після кожного дощу.

Відео дня

 

Ольга просить міського голову та начальника управління ЖКГ хоч якось відреагувати на ситуацію та облаштувати територію школи для того, щоб вона була доступною дітям за будь-якої погоди.

Журналісти vsim.ua виїхали на місце та з’ясували, що дана проблема супроводжує навчальний заклад роками.

Потрапити на територію школи з чистим взуттям дійсно проблематично. Всі підходи до навчального закладу або залиті водою або в болоті. Доріжки асфальтовані. Проте від бруду це не рятує. Асфальтне покриття тут зовсім зношене, на ньому утворилися ями, які вщент заповнені водою. Доріжки вкриті мулом, тому тут дуже слизько, а відтак небезпечно. На вході у навчальний заклад лежить картонна бумага, щоб хоч якось врятувати хол від бруду з вулиці.

“Мул тече згори”

У дерекції школи говорять, що проблема є, але вони не в силах її вирішити. Територія школи асфальтована, а за прилеглі вони не відповідають.

  • Коли дуже сильні дощі, тут на доріжках постійно утворюється намул. Ми його зчищаємо, як можемо. Наш двірник за цим слідкує. Коли сухо, там завжди чистенько. Бо він збирає той бруд і вивозить. Я коли прийшла в цю школу, то доріжки перед нею практично не було. Вона геть замулилася і заросла. Ми її розчистили, - говорить директор школи Лариса Пастух.

Весь бруд на територію навчального закладу, нібито, тече із сусідніх дворів.

Поверхневої системи водовідведення тут не має, тому вода не затримується, а просто зі схилів пагорбу стікає в двір школи.

  • Там наверху є побудовані гаражі і багатоповерхівка. Там крутий прилеглий схил і вода тече з нього в наш двір. Бо там немає “лівньовки”. Там далі ще 38-й садок і в них теж та сама проблема. Там теж болото. Бо треба зробити тут водовідведення. Ми вирішити це питання не можемо, бо то не наша територія. Ми відповідаємо лише за те, що відбувається у нас в дворі. Ось цього року вже майже залатали всі діри між плитами, щоб дітям було зручно ходити, - розповідає Лариса Пастух.

“Бруд прибирають працівники школи”

У департаменті освіти та науки Хмельницької міської ради говорять, що пішохідна доріжка на території закладу заасфальтована. А працівники школи постійно прибирають бруд після того, як територія висохне після дощу. Поки роботи з облаштування території там не планують проводити.

  • Там є асфальт. Працівники школи прибирають свою територію після кожного дощу, бо проблема дійсно є і там утворююється болото. Але біда не у відсутності асфальтного покриття, а у прилеглій території із сусідніми багатоповерхівками. Там не має стоків води, тому весь бруд стікає і концентрується в дворі школи. Ми подумаємо як вирішити цю проблему, - зазначила заступник начальника департаменту освіти і науки ХМР Світлана Губай.

“Ми вирішимо це питання”

У школі та департаменті освіти зазначили, що проблема не входить до сфери їхньої компетенції, тому ми звернулися в управління житлово-комунального господарства міста. Там пояснили, що у Хмельницькому з приходом весни та дощів, постало питання з водовідведенням. Проблемних зон у місті багато. Проте конкретно про дану ситуацію комунальники не знали.

  • Ми були вже на Зарічанській і обслідували ділянки, де є проблеми із водовідведенням. Були також на території садочку №38, що поруч із школою. Про болото біля 22-ї школи не знали. Це зараз нагальна проблема по всьому місту. Під час будівництва багатьох споруд не враховували ці питання. Тому велика територія залишилася без “лівньовки” розповів заступник начальника управління ЖКГ Хмельницької міської ради Володимир Путін.

В управлінні ЖКГ пояснили, що відмічають на карті всі проблемні зони і поступово намагаються їх облаштовувати відповідним чином. 

  • Ми стараємося потроху виправляти цю ситуацію. Тому вже сьогодні створимо спеціальну комісію і завтра вона поїде до 22 школи, де обстежить місцевість і тоді будемо вже думати, що там можна зробити. Поки йдуть дощі і роботи по встановленню водовідвідної системи навряд чи можна буде провести. Тому на цей час ми зробимо тимчасову пішохідну доріжку біля школи, щоб діти могли спокійно діставатися на навчання, - зазначив Володимир Путін.

Комунальник пообіцяв, що особисто займеться цим питанням і вже через тиждень розповість про результати виконаних робіт біля школи №22.

Ми спостерігатимемо за даною ситуацією. Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті.

Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті та у Facebook, Telegram,  Instagram, Viber та YouTube.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Андрій

    Якщо ця проблема їснує багато років і з цим бореться лише школа своїми ресурсами, то варто міській владі допогти в цьому. Один двірник не зможе фізично постійно підтримувати чистоту. Тому треба не просто прибирати після злив, а зробити так щоб вода не наносила стільки болота.
  • Людмила

    Про цей бруд відомо всім більше 30 років, т.я. він зноситься з північних пагорбів і велика подяка матері школяра, яка підняла питання про таку ситуацію.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up