Біля ТЦ «Ріко» спиляли ялинку рідкісного виду: що про це відомо

Біля ТЦ «Ріко» спиляли ялинку рідкісного виду: що про це відомо
Тут і далі — фото Олени Голубничої
  • Хмельничан обурили дії робітників, які зрізали дерево, аби розширити фундамент.

  • У «Муніципальній дружині» склали адмінпротокол, оскільки дозволу на це не було.

Біля торгового центру «Ріко», що на Виставці, спиляли ялинку — від неї залишився лише стовбур. Про ситуацію розповіла у Facebook голова громадської організації «Врятуй життя» Олена Голубнича. Хмельничан ця ситуація обурила, пересвідчитися у чому можна, прочитавши коментарі під постом. Подія мала місце у вівторок, 1 грудня.

Журналісти vsim.ua поспілкувалися з Оленою Голубничою та запитали про події того дня. Вона розповіла, що йшла додому, та помітила, як біля будівлі «Ріко» спилюють ялинку:

— Я зразу побачила, що це бригада не ЖКГ, що це були приватники. Вишкою вони зрізали вже на цей момент стовбур цієї ялини. Це ялина колорадська або блакитна ялина, це навіть не звичайна ялинка. Мешканці проспекту знають, що ці ялинки ростуть біля «Сілістри» і біля «Ріко». На той момент, коли я там проходила, вже гілки були повністю обрізані, а стовбур вже валили. Його розрізали на декілька частин і просто звалювали на землю, — розповіла Олена Голубнича.

Відео дня

Після цього активістка побачила, що з машини вийшов чоловік, який керував цим процесом. Олена Голубнича припускає, що це був або забудовник, або представник забудовника. Вона підійшла до нього та запитала, навіщо вони спилюють ялинку та чи не будуть чіпати інші, які ростуть поряд. У відповідь чоловік сказав, що йому самому цю ялинку шкода, а інші вони чіпати не будуть. Також, зі слів Олени Голубничої, чоловік розповів, що вони будуть розширювати фундамент і ця ялинка їм заважає.

Після цього Олена Голубнича подзвонила на лінію виконавчого комітету «1580» та розповіла про цю ситуацію. Також попросила перевірити, чи є дозвіл на ці роботи. Оператор лінії попросила подзвонити до поліції, а також почала з’ясовувати в управлінні ЖКГ, чи є дозвільна документація. Після цієї розмови Олена Голубнича подзвонила на лінію «102» та повідомила про цю ситуацію. Згодом активістка пішла додому, але їй подзвонили з виконавчого комітету та сказали, що дозволу на спилювання ялинки немає.

— Я повернулася назад на те місце, де там це все було. І якраз там йшов представник забудовника чи забудовник, з яким я попередньо говорила. Далі я увімкнула камеру телефону і запитала його, для чого він це робив, якщо у нього немає дозволу. Він мені посміхнувся і сказав — «На мене вже склали протокол». І пішов собі пити каву. А за ним йшов представник «Муніципальної дружини», який сказав, що склав протокол через це порушення. За його словами, забудовник тиждень тому звернувся до Василя Новачка (начальник управління ЖКГ міськради — прим. авт.) з проханням надати дозвіл на спилювання ялинки, тому що вона заважає розширити фундамент. Однак на момент цього всього дійства дозвіл був відсутній, тому він (представник «Муніципальної дружини» — прим. авт.) склав протокол, — розповіла Олена Голубнича.

Директор комунального підприємства «Муніципальна дружина» Роман Цимбалюк підтвердив, що через спиляне дерево склали адмінпротокол:

— Наші інспектори зафіксували факт, на жаль, вже спиляної ялинки, склали на відповідальну за проведення робіт особу адміністративний протокол згідно зі статтею 152 КУпАП. Так само звернулися в управління житлово-комунального господарства для вжиття заходів, тобто для нарахування людині штрафних санкцій. У них є така процедура — визначають ступінь нанесеної шкоди. Протокол розглядатиме адміністративна комісія, — розповів Роман Цимбалюк.

Довідка. Стаття 152 КУпАП. Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти (340₴) до вісімдесяти (1360₴) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян — суб'єктів підприємницької діяльності — від п'ятдесяти (850₴) до ста (1700₴) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Керуючий торговим центром «Ріко» Дмитро Белінський розповів журналістам vsim.ua, що не має жодного відношення до ситуації зі спиляною ялинкою:

— Я бачив, що дерево спиляли, та й усе. Тут дуже цікава ситуація з територіями, то не моя територія. До того, що там будується, я нічого не маю, — розповів управляючий у коментарі журналістам vsim.ua.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (40)
  • Марина Романова

    Штраф аж 4000гривень!
  • Зигмунд Зондер

    Волонтьорке треба взяти лопату, сходити у розплідник біля свалки, набрати там рідкісних ялинок і висадити їх там де отримає дозвіл. Шо за проблема? Тут газ подорожчав і ніхто перед газканторою не збирається протестувати.
  • Катрин Дашевская

    В інших країнах над кожним деревцем трусяться, бережуть, а у нас все наліво і направо викорчовують, краще б з таким ентузіазмом бур‘яни прибирали та сміття!
  • Катрин Дашевская

    Вандали...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:04 На Хмельниччині жінка під час обіду зарізала чоловіка 11:40 Чи буде сніг? Прогноз погоди у Хмельницькому на 20-23 березня 11:14 П’яний водій насмерть збив хмельничанку і втік: що йому загрожує 10:22 Смертельна ДТП у Старокостянтинові: водій врізався у дерево Від читача 12:22 Як Обрати Найкраще Місце Для Своєї Посмішки? 09:05 Негода на Хмельниччині: водіїв просять утриматись від далеких поїздок 20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up