Бурлик із “Феніксом” підтримав акцію з іграшками, які несуть під церкви МП. Обійшлося без сутичок

Бурлик із “Феніксом” підтримав акцію з іграшками, які несуть під церкви МП. Обійшлося без сутичок
Фото Віталика Регловчука із Фейсбук
  • Акцію #принесиляльку під стіни храмів УПЦ Московського патріархату підтримали в Хмельницькому.
  • З іграшками і плакатами до собору сьогодні, 14 січня, прийшли представники ГО "Фенікс" на чолі з депутатом обласної ради Віктором Бурликом.
  • Акція пройшла мирно, ймовірно, через те, що з самого ранку біля храму чергували поліцейські.

Відмова священика УПЦ МП відспівати загиблу дитину в Запоріжжі спричинила всеукраїнський флешмоб “Принеси ляльку”. Під дверима церков Московського патріархату по всій Україні з’являються дитячі іграшки.

Нагадаємо, що у Запоріжжі служитель Української православної церкви Московського патріархату відмовився відспівувати дворічну дитину, яка загинула в результаті падіння на неї самогубця. Причина такого рішення - дитина хрещена священиками Київського патріархату.

Відео дня
Віктор Бурлик. Фото Віталика Регловчука із Фейсбук

Біля Свято-Покровського кафедрального собору УПЦ МП, що на Володимирській, з самого ранку чергували працівники поліції. Правоохоронці вже знали про ймовірні сутички, спричинені всеукраїнською акцією.

До стін собору молодики із ГО "Фенікс" (колишній “Сокіл”, - прим. авт.) на чолі з депутатом обласної ради Віктором Бурликом прийшли близько 10:30. З собою принесли м’які іграшки та плакати з написами “ФСБ, геть з церкви", "УПЦ МП геть у України”.

Фото Віталика Регловчука із Фейсбук

Активісти зайшли в храм, але службу не зірвали. За інформацією патрульної поліції, при собі учасники акції мали банку з фарбою, яка символізує кров.  Її активісти не застосували. Іграшки залишили при вході. Правоохоронці інформують, що акція протесту пройшла мирно.

Секретар Хмельницької єпархії УПЦ (МП), протоієрей Олександр Дацюк прокоментував акцію так:

- Ми у цій ситуація, так би мовити, без вини винуваті. Акція була, але учасники вели себе культурно: зайшли на службу, покидали іграшки на вході у храм. Кожен має право висловлювати свої думки та пропозиції. Так званий всеукраїнський  флешмоб підтримали, - каже Олександр Дацюк. - Але до чого тут ми, якщо так розібратися? Ми навпаки намагаємося толерантну позицію між всіма конфесіями тримати. Переконаний, що не маємо шукати у комусь ворога - в якісь політичній силі або в якійсь конфесії.  

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Anna Blonska

    Оставьте церковь в покое.
  • Марина Якубовская

    Де хрещена дитина, там хай i вiдспiвують. Хрестити ходили до КП, там хай вiдспiвають! Чого прийшли до МП, як вони такi поганi??? Обходьте стороною!!! Чи це спецiально пiдстроено, як зачiпка для конфлiкту
  • Анонім

    Такі бурлики в 30-х роках церкви валили тільки під іншими прапорами.  Всі ми грішні. Прости Господи грішного він не знає що творить.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:14 У Хмельницькому горів центральний продуктовий ринок (ФОТО, ВІДЕО) 20:27 На війні загинули четверо військових з Хмельниччини. Хто вони 19:38 Хто економить найбільше грошей на закупівлях. Ми дослідили дані «Prozorro» 19:16 Відпочинок у Бакоті: чим дивує природний парк цього року Від читача 12:19 Відділенню інвазивної кардіології та інтервенційної радіології №1 КНП "ХОССЦ" (м.Хмельницький) - 3 роки! 18:43 Закон про мобілізацію: що про нього думають хмельничани (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:19 За знущання з батька суд покарав жителя Шепетівщини 18:00 Інформують про дії ТЦК: наскільки законна діяльність пабліків про повістки photo_camera 17:21 Переплатили за світло: 160 тисяч повернуть сільській раді на Хмельниччині 16:42 16-річна Софія Іскрук загинула в ДТП у Кам’янці. Що відомо про школярку 16:11 Дівчина з Хмельниччини здобула золоту нагороду Київського напівмарафону Незламності 15:32 Які ціни на полуницю і лохину в Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА) photo_camera 15:27 Масштабна ДТП поблизу Хмельницького: в аварію потрапило 5 авто photo_camera 14:53 Дві хмельничанки стали призерками Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології 14:08 У Хмельницькому з 1 травня розпочнеться набір першокласників: як записатись 14:01 Весняне прибирання: довіртесь професіоналам, замовте клінінгові послуги в Хмельницькому 13:31 Хотіла погасити кредит – натомість втратила всі заощадження жителька Шепетівщини 12:33 Медуніверситет намагався стягнути гроші за навчання з відрахованої хмельничанки, яка живе у США 11:50 Хмельницькі волонтери збирають на антену для «Мавіка» спецпризначенцям. Як долучитися? 11:45 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up