Через гру на гітарі спізнювався до школи

Через гру на гітарі спізнювався до школи
Роман Климович взяв у руки гітару у десятому класі. З тих пір він практично увесь вільний час він присвячує шестиструнній „леді”. Любов до музики у 24-річного хмельничанина вилилася у створення рок-гурту „Бензопілін”, де він грає на соло-гітарі

- Як давно ти почав займатися музикою, що стало поштовхом до цього?
Музикою почав займатися в класі десятому, коли сусід по під’їзду купив акустичну гітару. Ми часто збиралися невеликою компанією біля під’їзду і співали пісні, які навівало літо...
І в перекурах гітариста я брав гітару і намагався щост награти. Перша моя мелодія – „Весна” Воплiв Вiдоплясов, але це теж голосно звучить – «перша мелодія». Це був уривок з пісні на одній струні. Але мені подобалося, що у мене виходить, пізніше я узяв у дядька гітару, стару з жорсткими струнами, і вчився грати. У мене виходило все краще і краще, я відкривав для себе багато нового, просиджував за гітарою годин п’ять на день. Це було найулюбленіше заняття: я спізнювався в школу, мало гуляв, і все через цю шестиструнну леді.

Відео дня
>- Коли і за яких обставин виник гурт „Бензопілін”, у якому ти граєш? І звідки така дивна назва?
Славік Кузь (Woks) запропонував нам виступити в „СВ” на рок-концерті, але нам треба було придумати назву. І ось напередодні концерту ми їдемо в маршруті на репетицію і зупиняємося на світлофорі біля магазину з назвою „Бензопили”. Я читаю це українське слово російською, неусвідомлено додаючи літеру „н” вкінці, і виходить „Бензопілін”. „Хлопці, я придумав назву”, - вигукую я на всю маршрутку. І ось четвертого березня 2008 року зустрічайте «Тантра», «Imperial» «Autumn effect» і «Бензопілін». Це день народження групи.
- Чи грав ти у інших гуртах?
Ні, в інших групах я не грав, але грав з багатьма музикантами, в тому числі з Максимом Болячко, Ігорем Савіцьким, Кирилом Іменіним. Мені пропонували підіграти в різних колективах, але я, граючи у своїй групі, на відріз відмовлявся.

- Який склад у „Бензопіліну”? Він постійний від самого початку?
Вокал і ритм-гітара - Віталій Сокало, ударні – Андрій Єрмолін, бас-гітара – Олег Демчук. Я граю на соло-гітарі і співаю на бек-вокалі.
Змінювалися у нас лише бас-гітаристи. У пошуках класного басиста нам довелося попотіпи. Ми знайшли його у прямому сенсі у лісі. Це був імпровізований концерт, де Олег грав Metallica “Master of puppets”. І ми відразу зрозуміли, що це те, що нам треба!
- Яке місце у твому житті займає музика і улюблений гурт?
Музика для мене важлива, так би я не витрачав на неї час. І тому приділяю їй велику частину свого життя. Я радий, що граю саме з цими музикантами. Це як сім'я.
- Як кількома словами можна охарактеризувати кредо „Бензопіліна”?
Наше кредо звучить приблизно так: ми молоді, нам є що сказати, так що вислухайте нас!

- Які твої улюблені гурти, музиканти, можливо?
Я ріс і зараз росту з групою „Metallica”, дуже подобається „Rammstein” за їх неповторний стиль і повіднку на сцені. На концерт „Metallica” я спеціально їздив до Москви, на „Rammstein” – до Києва. А взагалі подобається все, що вийшло з голови, а не з інших місць. Подобається творчість „The Beatles”, Елвіса Преслі. Я взагалі рок-н-рол люблю. В трійку кращих вітчизняних виконавців мого хіта-параду поставлю „Бумбокс”. Також люблю „Кіно” і Висоцького.
- У тебе є мрія, пов’язана з музикою?
Як і в будь-якого рокенрольщика, грати рок і бути щасливим. Виступати якомога більше.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up