Через нового керівника Держпродспоживслужби Хмельниччини посварилися громадські активісти

Через нового керівника Держпродспоживслужби Хмельниччини посварилися громадські активісти
Фото із сторінки Артура Сторожука у Фейсбук.
  • Начальник Держпродспоживслужби Хмельниччини підписав меморандум із ГО «Стоп корупції».
  • Активісти називають це порушенням закону і звернулися в прокуратуру.
  • Голова «Стоп корупції» Артур Сторожук усі звинувачення відкидає і називає дії колишніх друзів дешевим піаром.

Василь Грушко став керівником Держпродспоживслужби Хмельниччини 23 лютого. Проти його призначення виступали активісти із ГО «Стоп корупції» і «Автомадан».  Чиновник, якого пов’язують із "Партією регіонів", все-таки очолив Держпродспоживслужбу. Хоча проти цього були не лише громадські активісти, а й голова Хмельницької ОДА Олександр Корнійчук.

Але голови двох громадських організацій, які погрожували "винести" Грушка з робочого місця, розсварилися. Причиною стало підписання Артуром Сторожуком меморандуму із Василем Грушком про співпрацю.

Прокурор Хмельницької області Олег Синишин прийняв заяву і пообіцяв перевірити законність підписання меморандуму.

Відео дня

Вікторія Середюк в таких діях побачила особисту заінтересованість зі сторони Артура Сторожука. А підписання меморандуму на її думку є порушенням закону зі сторони Держпродспоживслужби і «Стоп корупції». Тому вирішила піти до прокуратури.

У своєму звернені попросила перевірити законність дій колишнього товариша Сторожука і Василя Грушка.

Звинувачення в незаконності Артур Сторожук відкидає. Каже, що меморандум допоможе вивести на «чисту воду» і посадити Василя Грушка за грати, якщо той є хабарником.

 - Грушко призначений, опір громадськості нічого не дав. На кримінал, як Віка пропонує, ми не підемо. "Стопкор" не буде нікого обливати зеленкою та кидати у сміттєвий бак. Якщо він хабарник, то його потрібно вивести на чисту воду та посадити. Для цього найефективніший варіант - громадський контроль над службою. Меморандум - це форма контролю. Я хоть щось роблю, щоб його прижучити. Віка лише триндить та піариться, - прокоментував vsim.ua голова місцевого осередку ГО «Стоп корупції» Артур Сторожук.

Ми запитали і в самого Василя Грушка про співпрацю з вчорашніми недругами:

 - Громадська організація «Стоп корупції» була проти мого призначення. Хоча я пройшов усі перевірки і конкурс перед зайняттям посади в Держпродспоживслужби. Ми поспілкувалися із активістами і вирішили підписати меморандум про співпрацю. Не бачу в цьому нічого незаконного. Тепер буду чекати, що скаже прокуратура. Її дій та рішень я коментувати не можу, - сказав журналістам начальник Держпродспоживслужби в Хмельницькій області Василь Грушко.

Нагадаємо, що Василь Грушко був мером Хмільника Вінницької області. Під час виборів його звинувачували в порушенні законодавства. Також йому закидали необгрунтоване підняття зарплати для міського голови. Звучали в його сторону і звинувачення в причетності до скандалу із дельфінарієм.

Звернення до прокуратури Вікторія Середюк віднесла сьогодні, 21 березня. Там мають перевірити законність дій Артура Сторожука і Василя Грушка. Слідкуйте за перебігом подій на vsim.ua.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (25)
  • Олег

    сміхотворно на це дивитися.

    володька reply Олег

    а к этому никто серьезно не относится.КВН.
  • володька

    грушко!какие проверки ты проходил?!купил ты эту должность.а то что ты подписал это фигня.я подожду выводов прокуроров.а "стоп корупции" надо утопиться .более наглого договорняка и представить трудно.вчера "ганяли" сегодня "дружим".это .без слов.

    Антіпко reply володька

    Та купив він Артурчика і той радий за баблішко попуститися. Кармани повні і це для нього головне.

    володька reply Антіпко

    грушко не далекий.ему подписывать такие бумаги нельзя.завтра все пойдут такие"меморандумы" выбивать.это прециндент по сути.посмотрим как прокуроры отреагируют.а артур хоть когда то был порядочным?!у середюк то же есть косяки.но в данном случае ей респект.ее всунули она ответила.

    Антіпко reply володька

    прокуратура нічого не знайде. дасть відписку і все. туди вася тоже занесе

    володька reply Антіпко

    посмотрим.это будет видно как оно "развалится".правильно или как обычно.

    Місцевий reply володька

    Чому там розвалюватись? Суто надумані злочини, немає тут порушень, смикають ту прокуратуру від незайнятості, людям відписуватись потім кожній дурепі. От якщо прокуратура порушить справу, то можна їх самих за зябра брати, за незнання законів. Дитячий садочок. Знайшли злочин. Наркотою торгують, зброєю - ніхто не зайнявся. Віка сама приторговує зброєю з АТО - куда поліція та сбу дивляться?

    володька reply Місцевий

    я то же за то шо б активисты барыгу  с нормальной наркотой хлопнули.а не бабки с грушков клянчили.

    володька reply Місцевий

    наркоту вобще развели дикую.307 вообще не работают.все по309 спускают.прокуроры когда феном займетесь.?!насчет оружия то скажу так.я не викин адвокат.но оружием не только вика торгует.его много.торгуют все.пусть работают .

    Місцевий reply володька

    так прокуратура до наркоти яким боком? То нарковідділ поліції, і то наразі передають цю функцію ГУНП. Але справа не в тому, справа йдеться про придумування страшних злочинів, яких немає, а серйозні теми замовчуються. В школах завал, сволота розставляє своїх однопартійців, сколечяс будується взагалі без документів та спродує квартири, а ми тут слухаємо прибацанку.

    Місцевий reply Місцевий

    таке враження, що вона навмисне робить скандали, щоб відволікти від серйозних проблем увагу.

    володька reply Місцевий

    я заканчиваю диалог.я все написал верху.по  понятиям).артур ее всунул она ответила.это их рассклад.удачи господа.

    володька reply володька

    p.s. грушко -просто терпила.

    Олег reply володька

    а ви чим ліпші?

    Місцевий reply володька

    з артуром теж питання. Він там заявив про готовність сходити на детектор - ніхто не ризикнув з ним туди сходити.

    володька reply Місцевий

    меня за тролишь )не гони)я понимаю кто как пишет).одно скажу середюк не тролила себя в фэйсбуке.и не оправдывалась.)

    Місцевий reply володька

    я нікого не тролю, я справді не пойму - для чого гнати волну там, де її нема. Потрібно займатись серйозними проблемами. На середюк та решту мені насрати, але якщо такі активісти - хай наркотою займуться.

    володька reply Місцевий

    наркота -это взрослые игры.це не грушка "гоняти".некоторые активисты сами употребляют.)но не ты "мисцевый").

    Місцевий reply володька

    О, класс. Якщо не секрет - хто з наших "активістів" вживає? Тут цікавий ланцюжок можна буде вималювати ;)

    Олег reply Місцевий

    безпідставна розмова. що артурчик, шо та віка . одного поля ягодки . Майдан закінчився  а вони майданять. заспокоїтися не можуть. Правду кажуть революція породжує в****

    володька reply Місцевий

    я знаю еще какой).может и те что  тебе надо и другие то же.я знаю правила этих взрослых игр).не могу все вывалить).это закрытая группа)

    Місцевий reply володька

    Ясно. Як завжди - фактів немає, так - поговорити. Припиняємо дискусію, беззмістовна.

    володька reply Місцевий

    факты дикие.но до этой статьи они отношения не имеют.прыпыняем.)
  • Антіпко

    Хмельницькі активісти своїми діями тільки смішать людей. толку від них 0. Граються як діти малі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up