Чи буде ялинка: які громади Хмельниччини вже визначилися

Чи буде ялинка: які громади Хмельниччини вже визначилися
Фото - ілюстративне, з відкритих джерел
  • Дізнавайтеся, де ялинка точно буде, а де – ні.

Ставити чи ні – ось у чому питання. Обласні центри, міста, містечка, громади вирішують встановлювати на центральних майдан різдвяні ялинки чи не варто. Наскільки це доречно, безпечно та чи не марнотратно під час повномасштабної війни? 

Противники встановлення ялинки переконують: святкувати будемо після перемоги, а зараз – усі кошти - на армію.  

Прихильники апелюють: не варто відмовлятися від традицій, маленьке свято зараз дуже потрібне, бо путін просто не може в українців украсти Різдво.

Відео дня

Дискусії  тривають. А подекуди – й опитування. Мовляв, останнє слово - за людьми.

І хоч Миколай ось-ось завітає з гостинцями, чимало громад досі не визначилося. Бодай на Хмельниччині. Хоча є й такі, що вже точно знають встановлюватимуть вічнозелену красуню чи ні.

Шепетівка

У Шепетівці ялинки не встановлюватимуть.

Про це в соцмережах сповістив міський голова Віталій Бузиль.

«Прийняли рішення, що цьогоріч встановлювати ялинку на площі Шевченка не будемо, - констатував. -  Надто багато сумних подій відбулося у цій локації. Кошти, які мали б бути використані на організацію святкових заходів ми направимо на підтримку ЗСУ. А святкуватимемо після Перемоги!»

А щоб дітлахам створити новорічний настрій, ялинку прикрасять у Парку культури та відпочинку. Крім того, в Будинку культури працюватиме резиденція Святого Миколая.

«Думаю, шановні мешканці громади, ви поставитесь до цього рішення з розумінням та підтримкою!» - зазначив мер Шепетівки.

Нетішин

У Нетішині різдвяну красуня таки встановлять.  На проспекті Героїв України. І буде вона, переконані  у виконавчому комітеті Нетішинської міської ради, найоригінальнішою та найгарнішою, бо сяятиме патріотичним саморобними прикрасами.

Виготовлятимуть їх самі нетішинці. Якщо ж ви хочете, щоб і ваша іграшка красувалася на новорічній ялинці, - зладнайте її та до 20 грудня, наголошують у мерії, принесіть на вахту Палацу культури, вхід з тильної сторони будівлі.

Зверніть увагу, іграшка повинна бути

  • висотою не менше 30 сантиметрів:
  • виготовлена з матеріалів, які не бояться впливу вологи: дерева, пластику, фанери, пінопласту, ДСП тощо;
  • виготовлена у патріотичному стилі.

Дунаївці

Різдвяної ялинки в громаді цьогоріч не встановлюватимуть.

Таким є результат опитування, проведеного на офіційному сайті громади та в соціальних мережах.

«Головне свято, на яке очікує кожен українець – День Перемоги!  - наголосила міська голова Дунаївців Веліна Заяць. - Новий рік та Різдво ніхто не скасовує. Це родинні свята, тому кожен може встановити новорічну ялинку у своїй домівці, в колі рідних та близьких».

Очільниця громади також попросила мешканців  в цілях економії електроенергії не встановлювати жодних ілюмінацій на офісних приміщеннях чи приватних садиба.  Адже, наголосила, основним завданням наразі є підтримка наших військових та збереження України!

А на різдвяні свята закликала всіх до посиленої молитви за наших воїнів, Україну та перемогу!

Летичів

Новий, 2023-ий, у громаді зустрічатимуть  без ялинки. Таке рішення ухвалило керівництво Летичівської громади, проаналізувавши результати опитування місцевих жителів на офіційному сайті селищної ради та в соцмережах.

«Понад 80 % жителів громади висловились проти встановлення ялинки біля КУ «Летичівський будинок культури» та організації розважальних заходів у період новорічно-різдвяних свят, - зазначають у громаді. -  Така позиція учасників голосування обумовлена усвідомленням недоречності святкування у час воєнного стану в країні, важкою ситуацією на фронті, численними жертвами як серед військових, так і мирного населення».

Нагадаємо, у Хмельницькому щодо встановлення ялинки також досі не визначилися.

А як у ваших громадах? 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Ольга Матковська

    На мою думку ми можемо накінець зрозуміти,що війна яка триває 8 років,звичайно без ялинки.Кошти на ЗСУ.Буде перемога,будем святкувати,дітям потрібно пояснювати що діється у державі.У дома маленький символ можна і без гучних гулянь.Слава Героям!!!
  • Іван Стаднік

    Щоб поставити ,і прикрасити ялинку , з місцевого бюджету піде не мала сума , а навіщо, ці кошти можна спрамувати на наших захисників. Буде перемога тоді буде свято!
  • Татьяна Снигур

    Маленьке свято, яке так потребують прихильники встановлення ялинки, можна зробити у себе вдома. А не робити вигляд, ніби нічого не відбувається, нвби не гинуть люди, не хоронять матері своїх дітей

    Читач95 reply Татьяна Снигур

    Ви хочете сказати,що ви не поставити в себе ялинку?Сумніваюсь,що всі,хто проти бо війна,не будуть її ставити!
    Бо ж різниці нема ,в хаті чи на вулиці...
    Навіть хлопці в окопах,з першим снігом діляться фото з ялинками))).

    ванильная содовая reply Читач95

    До чого тут вдома?мова і про те щоб місто не витрачало гроші на це  все а краще спрямувало їх на потреби військовим
  • Галина Свідерська

    Не думаю що в цьому році потрібна ялинка.

keyboard_arrow_up