Чи відкриють продуктові ринки на Хмельниччині

Чи відкриють продуктові ринки на Хмельниччині
Фото з архіву редакції
  • Міністерство охорони здоров'я дозволило відкрити продуктові ринки в Україні. 

  • Однак, працювати зможуть лише ті, що дотримуватимуться низки умов.

  • Що про це думають в Хмельницькій ОДА.

В Україні стрімкими темпами шириться COVID-19. На ранок, 1 квітня, було лабораторно підтверджено 669 випадків. Однак, попри загрозу, ринки по всій країні то відкривають, то закривають. Напередодні головний санітарний лікар України Віктор Ляшко підписав постанову №5 міністерства охорони здоров'я, датовану понеділком, 30 березня. Вона дозволяє роботу продуктових ринків в країні.

Згідно з документом, працювати зможуть ті ринки, що: 

  • Мають зареєстрованого оператора ринку харчових продуктів. 
  • Обов’язковою умовою є дотримання розрахунку одна людина на 20 квадратних метрів торговельної площі. 
  • Покупці повинні триматися на відстані один від одного не менше 1,5 метра. 
  • Відстань між місцями торгівлі повинна становити щонайменше 3 метри. 
  • Усі продавці та покупці мають бути в засобах індивідуального захисту. 
  • Також на ринку має бути забезпечене дотримання усіх протиепідемічних заходів.

У Хмельницькому та області питання ринків - “наболіле”. Саме тому сьогодні, 1 квітня, на брифінгу в ОДА на ньому особливо акцентували увагу. Позиція керівництва області була однозначною.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (21)
  • Свій

    У Харкові відкрили продовольчі ринки.Всі ходят в масках і з рулєтками.Продавців лиж коньків і шнурків закрили на карантин під загрозою штрафу)

    валентина reply Свій

    А в инфекционки пишут РЕАНИМАТОЛОГ заразился и заболел!!!
  • Dr.Mozes

    Якщо людина, яка випадково очолила країну,  не розуміє основ економіки, то і очільник ОДА буде мати таку ж  “непохитну позицію” і лізти не в свою парафію.
    МажТе!
    Панове, містом керує виборний мер з виборною міською Радою, а не очільник ОДА.
    Тому, панове журналісти, розберіться спочатку в компетенціях перед публікацією...

    валентина reply Dr.Mozes

    Хто выше директор или начальник отдела ??Кто керуе а. Кто исполняет указание? То же и здесь Одластю и городом керуе ОДА Депеши на Киев , что здесь все хорошо прекрасная маркиза, пишет ОДА

    А комунальнымихи структуоами, водой, теплом , електрикой, школами, садикамии, дорогами, освещением, городскими больницами, всем коммунальным руководит мер и команда В городе тепло - тепло, свет есть, и на улице и в квартирах - есть, вода из красна течёт - течёт, хорошая ,- хорошая, школы дистанцийнл онлайн работают- работают, в больницах три дня реанимации бесплатно - бесплатно, пускают и не за деньги - пускают, роженицам в роддом хорошие пакунки покупают  от города - хорошие, А садики какие новые комунальные мер пронастраивал, а дороги, а школы ноаые, а обладнаня в садики школы какое класное ! А деьские майданчики !! А вХод в комсомольскетй парк, а дендропарк, а пляж!! А вторую ветку водогона А жд вокзал с фоньанами Притом финансирование в славуте и змельницком сравните - небо и земля А СРАВНИТЕ СКОЛЬКО СМДЕЛАНО В СЛАВУТЕ А СКОЛЬКО В ХМЕЛЬНИЦКОМ В больницах кормят - кормят Самое необходимое бинт, вату системы шприцы йод зеленка перекись дают - дают В трампугкте снимок бесплатно - бесплатно , в проликлинеке тоже бесплатно МРТ для горожан по записи бесплатно- бесплатно Все процедуры в больницах коммунальной влажности бесплатно - бесплатно Люди с села на улице города  вызывают скорою или с квартиры городских родственников, токо чтобы пролежать в городской больнице и всеми благами по пользовался бесплатно



    А сравните что в районной больнице делается или в областной РАСКАЗАТЬ?ПОЧЕМУ в детской областной вместо детей взрослые дяди и тети инвалидности детства делают??Места нету лечится деткам с области занято И они в нашей городской больнице лечатся И шо, обласна рада компенсирует???Может хоть гривну дала??

    Ишо думаешь обласна надо НЕЗНАЕТ ???Ето такая забота о своих с области в ОБласной раде??

    Dr.Mozes reply валентина

    Розберіться в питанні, порівняйте і не пишіть екзальтованих дурниць!

    валентина reply Dr.Mozes

    Всеее сказал? Всеееее ?!!! Сказал??

    Dr.Mozes reply валентина

    І мову вчіть, бо єзьіка ви не знаєте 😏
    П’яний проспиться, дурень - ніколи...
  • Валентина Закреницкая

    Де наші муніципальні дружини? По дворах  сидять на лавках п'ють. Чи вони тільки для того щоб реклами знімати,щоб  гроші викачувати з підприємців?
  • Lyudmila Sidoruk

    Не треба відкривати!
    Як можна на ринку виконати всі ті вимоги?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up