Чотири дитини загинули в пожежі на Хмельниччині: розповідаємо деталі

Чотири дитини загинули в пожежі на Хмельниччині: розповідаємо деталі
Фото тут і в тексті - ДСНС у Хмельницькій області
  • Найменшій було лише 7 місяців. Найстаршій - 6 років.
  • Трагедія сталася в селі Медисівка колишнього Теофіпольського району.
  • В ОДА розповіли деталі трагедії.

Трагедія трапилась вчора, 17 листопада, у селі Медисівка на території колишнього Теофіпольського району. Під час пожежі загинуло четверо маленьких дітей. Це було двоє хлопчиків - 5-річний і 2-річний, а також дві дівчинки. Старшій - 6 років, а найменші - було лише 7 місяців. 

Попередньою причиною пожежі називають грубе порушення під час експлуатації пічного опалення. Але додають, що трагедії можна було б уникнути, якби не легковажне ставлення батьків. До слова, самі батьки під час пожежі не постраждали. 

Як все було:

Відео дня

Того вечора чотири дитини 2015, 2017, 2019 та 2021 років народження спали в окремій кімнаті, коли у житловому будинку виникла пожежа. Повідомлення про надзвичайну ситуацію рятувальники отримали о 20:30. Про це повідомили на брифінгу в Хмельницькій обласній державній адміністрації сьогодні, 18 листопада.

За попередньою інформацією правоохоронців і рятувальників, пожежа виникла через грубе порушення у використанні пічного опалення, яким обігрівали дитячу кімнату. 

До слова, невеличка кімната дітей 2*3 була заставлена ліжечками, шафою і столом. В цій же кімнаті була відкрита пічка, що в результаті і призвело до загорання. 

Батьки знаходились в одній кімнаті, четверо маленьких дітей - в іншій. Мама заснула під час перегляду телевізору. Запах диму та ознаки пожежі помітив батько. Він і розбудив дружину і вони разом почали виносити дітей на вулицю. На жаль, малечу врятувати не вдалося.

Що відомо про сім'ю:

На місці події працювала слідчо-оперативна група, призначили ряд експертиз. Правоохоронці опитали свідків, односельців, родичів і старосту села. Як виявилось, багатодітна сім'я проживає у селі Медисівка близько двох років. На обліку як неблагонадійні вони не стояли. Мовляв, не було причини. Однак за сім'єю спостерігали і тримали на контролі. До слова, за батьком неодноразово помічали випадки зловживання алкоголем. 

Матір ніде не працює, займалась вихованням дітей. Старших відправляла у садочок. Сам чоловік "перебивається" тимчасовими заробітками. До слова, того вечора, коли трапилась трагедія, батько прийшов додому п'яним. 

Правоохоронці зазначають, що до трагедії призвело легковажне ставлення батьків. В поліції вже відкрили кримінальне провадження за "злісне невиконання батьками своїх обов'язків", а також за порушення вимог пожежної безпеки. Наразі в рамках кримінального провадження тривають слідчі дії.  Остаточну причину обіцяють встановити впродовж доби.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (15)
  • Люда Петровська

    Вічна пам'ять дітям  Амінь
  • Надія Пасічник

    Вічна пам'ять діткам
  • Богдана Мищук

    Боже,який кошмар,як страшно😫
  • Валя Ткачук

    Яке страшне горе... Царство небесне діткам 😢. Хай Бог милує і відвертає від такої біди...

keyboard_arrow_up