"Ленінопад" у Хмельницькому: як це було

"Ленінопад" у Хмельницькому: як це було
  • Взимку 2014 року пам'ятники вождю світового пролетаріату масово валили.
  • 21 лютого "ленінопад" був і в Хмельницькому.
  • Тоді монумент Ілліча, який знаходиться у парку ім. Чекмана зруйнували мітингувальники. 
  • Відтоді він зник безслідно, справу й досі розслідують.

"Полювання на Ілліча "стало одним із складової революційних подій 2013-2014 років. Тоді по всій країні масово валили пам'ятники вождю світового пролетаріату. Не оминув "ленінопад" й Хмельницький.

21 лютого 2014 року у місті знесли одразу два Леніна - скульптура в парку Чекмана повалили мітингувальники, а згодом демонтували пам'ятник біля радіозаводу. Також повідомлялося, що за ніч на 21 лютого на Хмельниччині зруйнували ще три пам"ятники Леніну.

Як все було: "6-метрову скульптуру у парку Чекмана спочатку тягнули за мотузки, щоб завалити на спину. Після невдалих спроб вирішили завалити обличчям вниз. Але пам'ятник не піддавався. Хлопці взяли болгарку і відпиляли болти, на яких тримається монумент. Ленін впав."

Відео дня

Після знесення скульптуру планували відвезти на металолом, а вилучені гроші віддати на майдан. Та подальша його доля досі невідома. Правоохоронці безуспішно розслідували його зникнення. Кримінальне провадження у цій справу навіть намагалися закрити, але потім розслідування відновили. Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua.

Пам'ятник у парку Чекмана спочатку тягнули за мотузки

Мінингувальники відпиляли вухо Леніну. Його мали відвезти на майдан Незалежності.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • IGOR

    Лучше пусть скажут, куда он делся? 8 тонн чистой бронзы...

    Мастер Автополив reply IGOR

    Миші з'їли.
  • Мастер Автополив

    Хорошо хоть его героически победили. Правда он сдачи не давал.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:22 Смертельна ДТП у Старокостянтинові: водій врізався у дерево 09:05 Негода на Хмельниччині: водіїв просять утриматись від далеких поїздок 20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up