Де та коли з’являться нові контейнерні сміттєві майданчики в Хмельницькому

Де та коли з’являться нові контейнерні сміттєві майданчики в Хмельницькому
  • На сміттєві майданчики закритого типу міська влада цього року виділила півмільйона гривень.

  • Один комунальники зараз встановлюють на Гагаріна.

  • Де ще облаштують подібні сміттєві майданчики, дізнавалися журналісти vsim.ua.

Критих сміттєвих майданчиків у Хмельницькому стане більше. Цього року влада міста на їх встановлення виділила 500 тисяч гривень. Усього мають облаштувати 5 об’єктів. Минулого року комунальники встановили три таких майданчики. Два з’явилися на Курчатова, ще один - на Трудовій. На кожен з них витратили трохи більше 90 тисяч гривень.

Цього року роботи продовжилися. Наразі працюють над встановленням сміттєвого майданчику між будинками №32 та №34 на Гагаріна. Минулого тижня підготували фундамент. Зараз завершують монтаж залізної конструкції. У планах також провести благоустрій території навколо майданчику. Запланували встановити 4 контейнери для сміття та по одному для пластикових пляшок та скла.

Відео дня

Ще чотири майданчики з’являться упродовж року

Доки комунальники працюють на Гагаріна, журналісти vsim.ua вирішили поцікавитись, де та коли у місті з’являться подібні сміттєві майданчики. За деталями ми звернулися до начальника відділу благоустрою ЖКГ Тетяни Циб. За її словами, у цьому році планують облаштувати 5 таких майданчиків. Однак ця кількість не є остаточною.

  • Поки цьогоріч плануємо облаштувати п’ять критих сміттєвих майданчиків. Встановити їх збираємося, крім Гагаріна, на Кам’янецькій, Зарічанській, проспекті Миру та Володимирській. На роботи передбачено 500 тисяч гривень з міського бюджету. Звертаємо увагу на те, де найперше потрібні такі об’єкти. Наприклад, де проводиться ремонт дороги чи прибудинкової території, щоб було зроблено в комплексі. Але навіть така кількість не є остаточною. Все залежить від освоєння коштів. Якщо це вдасться зробити у першому півріччі, будемо просити фінансування на інші майданчики, - зазначає Тетяна Циб.

Не доніс сміття до контейнера - плати штраф

Якщо хтось вирішив, що сміття краще залишити біля сміттєвого контейнера, то мусить заплатити штраф, оскільки це є порушенням Правил благоустрою території міста та прибудинкових територій. Про це нагадали в управлінні з питань екології та контролю за благоустроєм міста. Зокрема, заборонено залишати або складати будівельне сміття чи опале листя на прилеглій до будинку території або біля сміттєвих майданчиків.

За порушення правил благоустрою передбачена адміністративна відповідальність згідно зі статтею 152 КУпАП.

Стаття 152. Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів

Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів —

тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340 до 1360 гривень) і на посадових осіб, громадян — суб’єктів підприємницької діяльності — від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 1700 гривень).

Так виглядатимуть криті сміттєві майданчики. Фото із сайту Хмельницької міської ради

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram,  Instagram та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Vladimir Gursky

    Я трохи шокований! На вбиральню в центрі майже міліон, а на мусорки закриті 500000.
    Як на мене, трошки непоавельно.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up