Де з 1 листопада в Хмельницькому не можна ловити рибу

Де з 1 листопада в Хмельницькому не можна ловити рибу
Фото з сайту ХМР
  • При зниженні температури у водоймах нижче 8 градусів, починається міграція риб до місць зимівлі.
  • Дізнавайтеся, де саме в Хмельницькому заборонено здійснювати вилов.

У Хмельницькій міськраді нагадують про заборону вилову риби на місцях зимівлі. Адже від цього залежать майбутні улови. Тож рибалити забороняється від 1 листопада до періоду нересту у 2023 році.

У Хмельницькому на річці Південний Буг зимувальні ями визначено: 

  • Відео дня
    /li>

Любительська риболовля у цей період дозволена на ділянках поза межами зимувальних ям. При цьому, дозволяється рибалити зимовими вудками із блешнею з гачком, не більше №10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування не повинна перевищувати п’яти на рибалку. А на водоймах, де впроваджено платне рибальство – не більше десяти на одну особу.

У разі виявлення порушення заборони, загрожує адміністративна відповідальність -  штраф до 680 гривень. Або ж кримінальна - штраф до 85 тисяч гривень або обмеження чи позбавлення волі до 3 років.

Крім того, порушникам доведеться сплатити збитки за кожну виловлену рибину відповідно до визначених сум: сом – 5 117 грн, сазан – 3 706 грн, товстолоб – 3 638 грн, судак – 3 587 грн, білий амур – 3 553 грн, щука – 3 468 грн, окунь – 3 162, лящ – 1 649 грн, карась сріблястий – 1 581 грн, плітка, краснопірка, плоскирка – 1 564 грн, рак – 3 332 гривень та інші.

Якщо ви помітили порушення правил рибальства або порядку придбання чи збуту водних біоресурсів, можна повідомити на «гарячу лінію» Хмельницького рибоохоронного патруля: (068) 384 98 10.

Читайте також: На Хмельниччині 8 листопада відключатимуть світло (ГРАФІК)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • ЧитачЧитачів

    А в "Сільпо" можна буде ловити?

keyboard_arrow_up