День міста у Хмельницькому: що відбувається на Проскурівській (ФОТО, ВІДЕО)

День міста у Хмельницькому: що відбувається на Проскурівській (ФОТО, ВІДЕО)
  • Центральна вулиця міста сьогодні дарує хмельничанам купу розваг.
  • Кожен тут знайде локацію, яка припаде до душі.

Центр міста перетворився у карнавал яскравих емоцій та гарного настрою. Попри прохолодну погоду і короткочасний дощ Проскурівська переповнена відвідувачами. Та й подивитися в центрі є на що. Починаючи від “Дитячого світу” і до ЦУМу розміщено безліч цікавих локацій. Про кожну з них, читайте у нашому матеріалі. 

Локація “Дитячий світ”

Найцікавіше на Проскурівській стартувало після 12-ї. Саме в цей час офіційно відкрили локації, спроектовані київським художником Антоном Логовим, які викликали у містян безліч розмов, як схвальних так і не дуже. На презентації автор розповів про те, як створювали роботи, хто йому допомагав та заважав. Про це детальніше, розповімо згодом.

Відео дня

Локація гастрофест “Підпілля кави”

За кілька метрів від першої локації вже чути запашний аромат кави. Лине він із гастрофесту, що розташувався неполік “Рукавички” на Проскурівського підпілля. Тут є все для того, щоб відпочити від метушні, зігрітися та поласувати смачними кондитерськими виробами від кращих кав’ярень міста.

Локація “Хмельницькі диво-люди”

Далі по Проскурівській, навпроти музею історії міста Хмельницького, працівники закладу влаштували для хмельничан екскурс у минуле. Тут знайомлять із видатними хмельничанами,які прославили місто далеко за межами країни. Тут і Анатолій Кашпіровський, який лікував через телевізор і геній інженерії Ернест Маліновський, і Яків Лейбовиць один із творців Бетмена та Супермена. 

Локація “Хмельвіль”

Неподалік хмельничанам розповідають про історію Хмельмена та показують кращі світові комікси. Ця локація особливо популярна серед дітей. Для них тут також проводять майстер-класи працівники бібліотеки. Є й облаштована сцена, де в чергу шикується дітвора,щоб сфотографуватися на фоні "Хмельвіля".

Локація “Ярмарок”

Вздовж вулиці Грушевського до колегіуму Козубняка розташувався святковий ярмарок. Тут продають все: від виробів з лози до вишиванок та гончарного приладдя. Також є купа смаколиків: солодощі, шоколад, сири, ковбасні та м’ясні вироби. Частина ярмарку розміщена і по ліву сторону від кінотеатру Шевченка.

Локація “Художня площа”

Фонтани, які розташовані в напрямку до парку Шевченка, оточені художніми витворами мистецтва. Тут картини хмельницьких живописців. А також оригінальні витвори ручної роботи та різноманітні прикраси. Тут можна сфотографуватися в стилі леді із 60-х та потримати в руках парасольку, якій понад півстоліття.

Локація “Фуд-корт”

За сценою, праворуч від кінотеатр, розташувався фуд-корт. Тут смажать шашлик, овочі та рибу на грилі, варять бограч та частують грузинськими стравами. В центрі стоять столи та стільчики. Тож поласувати смачненьким можна з приємним видом на  відкриту “кухню”. Є на фуд-корті і справжня козацька кухня. Там стоять велитенські чани, де варять традиційні українські страви.

Локація “Виставка автомобілів”

За фуд-кортом, аж до самого ЦУМу, стоїть військова, пожежна та поліцейська техніка. Дітлахи пробують себе в ролі представників різних професій та залюбки досліджують автотранспорт. Не оминають і виставку сучасних авто від кращих салонів міста та залюбки роблять селфі біля ретро машин.

Слідкуйтеуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Олена

    Класне свято
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up