Десятки протоколів та евакуації: як хмельницька поліція бореться із “героями парковки”

Десятки протоколів та евакуації: як хмельницька поліція бореться із “героями парковки”
Фото зроблено під час рейду
  • Паркування автомобілів у заборонених місцях для Хмельницького не дивина.
  • Водії залишають свої транспортні засоби на тротуарах, пішохідних переходах та місцях для інвалідів. 
  • Спіймати порушника не просто. Адже за законом виписати штраф копи можуть лише в присутності водія.
  • Через це вирішили йти на рейди.

Патрульна поліція вийшла на рейди. Протягом трьох днів біля прикордонної академії чергував екіпаж правоохоронців. Стояли вони там для того, щоб спіймати “злісних” порушників правил дорожнього руху. Справа в тому, що по вулиці Шевченка, навпроти прикордонної академії, паркуватися не можна. Про це повідомляє попереджувальний знак та бордюр пофарбований у жовтий колір. Однак водіїв це не зупиняє. Свої автомобілі вони залишають просто на проїжджій частині або паркуються на тротуарі. 

Вже неодноразово з цього приводу до поліції зверталися працівники “Електротрансу”, адже автомобілі заважають руху тролейбусів. Правоохоронці говорять, що почали надходити скарги і від громадян. Тому з 24 по 26 липня тут чергував екіпаж патрульної поліції. Стояли вони неподалік від центрального входу до академії з 7-ї до 9-ї ранку. 

Кого вдалося спіймати “на гарячому” та чи стануть подібні рейди традиційними, дізнавалися журналісти vsim.ua.

Відео дня

  • На даній ділянці дороги спостерігається надмірна концентрація порушень правил дорожнього руху. До нас неодноразово надходили скарги, тому патрульним надійшов наказ від керівництва вийти на рейди. Відпрацювання провели спільно з особовим складом прикордонної академії. З 7:00 до 9:00 три дні поспіль наші працівники несли варту неподалік від навчального закладу. За цей час вдалося спіймати не одного правопорушника, - розповідає інспектор сектору комунікації патрульної поліції Роксолана Середюк.

В перший день відпрацювання, 24 липня, було складено 10 протоколів. В поліції говорять, що ефективність профілактичної роботи побачили відразу. На наступний день патрулювання біля академії вже практично не паркувалися. За дві години відпрацювання склали 3 протоколи. Також була одна евакуація автомобіля. 

  • Наші працівники проводять як профілактичні бесіди, так і притягують до відповідальності. В понеділок ми плануємо підвести підсумки. Якщо з’ясуємо, що дана процедура ефективна, рейди проведуть по всьому місту в різних його частинах, - пояснила Роксолана Середюк.

Правоохоронці закликають хмельничан паркувати свої автомобілі відповідно до правил дорожнього руху та наголошують, що за порушення ПДР передбачена відповідальність.

 

Нагадаємо, що нові правила паркування та були прийняті ще у 2017 році. Набули чинності вони у вересні 2018. 

Ще раз ознайомитися із змінами до ПДР, можна у попередніх матеріалах, що стосуються цієї теми на нашому сайті за посиланнями.

В Україні почали діяти нові правила паркування: як не попасти на штрафмайданчик?

Також дізнавайтеся, як штрафували водіїв в перші місяці дії нового закону

Нові правила паркування діють вже місяць: кого встигли оштрафувати

 Читайте, про попередні рейди патрульної поліції на дорогах нашого міста

Хмельницька поліція взялася за “героїв парковки”

А на завершення перегляньте Які правила паркування найчастіше порушують хмельничани, і не порушуйте самі. 

Детальніше про результати рейду згодом на нашому сайті. Не пропустіть!

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (13)
  • Игорь Шулаков

    Даааа...нет на них бывшего начальника училища...генерал - майора Бокова...как раз бы они там все парковались. Полиции бы не понадобилось.
  • Виктор Васильев

    Нафіг рейди!!!!В групі 'я паркуюсь як мудак' фотодоказів достатньо для будь якого судді тільки булоби бажання!!!!
  • Виктор Васильев

    Та ну на !!!!чи надовго?
  • валентина

    Пусть построят большую многоетажную парковку. Вцентре. Две . Детям дышать нечем, машины всюду, и на детских площадках, и на площадках для сушки белья, и на клумбах, и между деревьями в зелёной зоне , и в песочница, и возле школ , Машины везде, в три ряда. Пройти невозможно. Сбоку, слева, спереду, справа машина.

    Олександр Симчишин reply валентина

    Потрібно дозволити ввозити євромотлох, тоді точно всі задихнуться. Звісно ж я проти ввезення євромотлоху
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up