Діряві баки і смердючі калюжі. Мешканці Зарічанської скаржаться, що двір "потопає" у смітті

Діряві баки і смердючі калюжі. Мешканці Зарічанської скаржаться, що двір "потопає" у смітті
  • Мешканці Зарічанської, 30 скаржаться на сморід, який виїдає очі. 
  • У під’їзді досі працює сміттєпровід, шлейф від якого «гуляє» поверхами.
  • Зустрічають у дворі заржавіли сміттєві баки, де з дірок «шкіряться» відходи з усього будинку. 
  • Довести до ладу сміттєвий хаос не можуть ні мешканці, ні комунальники. 

 

Ніс «чує» проблему ще навіть не доходячи до будинку. Вже у дворі багатоповерхівки на Зарічанській добре відчутний запах сміття. Перед крайнім під’їздом стоїть два контейнери – ржаві і з великими дірками. А біля них розкидані відходи, шкірки від їжі і пакети. Голуб жадібно клює качан від кукурудзи, яка випала з котрогось баку. З-під них витікають ріки, запах від яких розходиться на весь двір. Контейнерів тут всього два, та й ті забиті "по вінця". Що має прибирати і хто відповідає за смітник під вікнами, з'ясовували журналісти vsim.ua.

Хто має прибирати

На під’їзді напис «Не ставте машини перед входом у будинок – це перешкода для вивозу сміття!» Та мешканці залишають тут свої автівки, бо більше ніде. 
Такий «аромат» стоїть як на вулиці, так і в під’їзді. Ще працюють сміттєві контейнери, хоча по місту їх масово почали закривати ще кілька років тому. 

- Влітку було більш-менш. Зараз все тече, - розповідають мешканці будинку Надія і Ярослав Лопатіни. – Коли поставлять сусіди авто, то не має як під’їхати і вивезти це сміття. Ми самі наймали працівницю, яка нам прибирає по мірі можливості сміттєпроводи, миє підлогу в під’їзді. Нам би ще двірника нормального, - жаліються мешканці.

Відео дня

Мешканці кажуть, що сміття з контейнерів раніше вивозили раз на два дні

Люди розповідають, щомісяця скидаються на заробітну плату для прибиральниці, яка наводить лад біля сміттєпроводів. Вони тут розташовані в окремій кімнаті. Та навіть через двері пробирається неприємний запах.

Сміттєві баки перед під'їздом - окрема історія. Мешканці кажуть, їх вивозять переважно зранку. Ми приїхали сюди вдень, коли більшість людей на роботах. Та і в цей час баки були заповнені вщент. У "Спецкомунтрансі" говорять, що їхня функція - лише вивозити відходи. За словами керівника комунального підприємства, роблять це тричі на тиждень. А вже працівники ЖЕО повинні відповідати за прибирання території і стан самих сміттєвих баків.

Мешканці паркуються одразу перед під'їздом

Закривають, коли просять

За вивіз сміття у Хмельницькому відповідає «Спецкомунтранс». Але там кажуть, за утримання території в належному стані і в тому числі прибирання сміттєпроводу має відповідати власник будинку - ТОВ "ЖЕО", який і обслуговує багатоповерхівку. Як пояснює журналістам vsim.ua директор комунального підприємства «Спецкомунтранс» Владислав Кривенчук, сміттєпроводи закривають за рішенням загальних зборів. Мешканці самі мають вирішити на загальних зборах - потрібні їм сміттєпроводи чи ні. 

Сміттєпровід знаходиться в окремій кімнаті під'їзду

- Сміттєпроводи утримує ЖЕК, за ним і прибирання. «Спецкомунтранс» лише прибирає майданчики загального користування біля сміттєвих баків. Жителям було б доцільно відмовитись від сміттєпроводів. Тим паче, в них майданчик недалеко від дому. Але щоб там не робили, коли сміттєпровід в під’їзді, то там постійно буде неприємний запах. Скільки людей вже відмовились і не шкодують. Потрібні загальні збори для цього, - каже Владислав Кривенчук.

За словами директора «Спецкомунтрансу», минулого року у Хмельницькому нараховувалось близько 670 сміттєпроводів. Каже, зараз цифра набагато менша. 

Не можуть дійти згоди

Мешканці багатоповерхівки залишили скаргу на сайті «Відкрите місто», де просять допомогти у закритті сміттєпровода. Люди пишуть, що зібрали для цього 70% підписів ще влітку минулого року. Але проблема досі висить у повітрі. Кооперативний будинок №30 на Зарічанській обслуговує ТОВ «ЖЕО». Ми звернулись туди за поясненням. 

- Хочуть закрити сміттєпровід - не питання. Ми не проти. Хай збирають всі підписи, складуть протокол, приносять і ми закриємо. Але проблема в тому, що не всі хочуть, - прокоментував ситуацію начальник ТОВ «ЖЕО» В'ячеслав Колесніков. 

Сміттєві баки вже прогнили і заржавіли. Все стікає на асфальт у двір

Мешканці кажуть, ходять по калюжах і всю нечисть несуть у під'їзд і в квартири

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up