До Хмельницького приїхали байкери з Польщі та Америки (ВІДЕО) (ОНОВЛЕНО)

До Хмельницького приїхали байкери з Польщі та Америки (ВІДЕО) (ОНОВЛЕНО)
Близько 70-ти мотоциклів розташувалися на території католицького Храму Христа Царя Всесвіту на проспекті Миру у Хмельницькому. 3 вересня о пів на дев’яту вечора учасники ХІІІ Міжнародного мотопробігу прибули з Хмільника, втомлені і змоклі під дощем, але щасливі.

Хмельницький вперше за 13-річну історію рейду приймає його учасників. У колоні протягом трьох тижнів їде 86 чоловік. З них – 76 мотоциклістів, серед яких є п’ять жінок. Учасники мотопробігу – це поляки, які проживають у Польщі та інших країнах – Австралії, Ірландії, Німеччині, Америці. Загалом за час подорожі вони подолають відстань у майже сім тисяч кілометрів.

Рейд Катинський розпочався у Варшаві. Мотоциклісти вже проїхали містами Литви, Білорусі, Росії та частини України. До Хмельницького вони приїхали з Хмільника. З України вони вирушать до Польщі, Словаччини, Угорщини, Австрії, Чехії і завершать подорож у Варшаві.

Відео дня
> - У дорозі нас трохи намочив дощ. Але я сам у тому винен, бо не взяв дощовика, тому змок і замерз. Головне – це те, що я відчуваю дух рейду, дух групи. А загалом – все супер! – каже Лукаш (28) з села Лешів біля міста Радом у Польщі

Лукаш працює фрезерувальником у місті Радом. У минулому році чоловік брав участь у рейді, але їздив тільки по Україні.

- На Україні нас завжди радо зустрічають і пригощають, - каже Лукаш. - Тут ніколи голодним не будеш. У Хмільнику до нас долучилася група мотоциклістів з України. Вони нас супроводжували по місту. У минулому році ми часом навіть брали пасажирів.

У Хмельницькому учасників рейду урочисто зустрів настоятель парафії Христа Царя Всесвіту отець Анатолій Білоус. Мотоциклісти розмістили своїх залізних коней на території костелу, повечеряли і залишилися тут на нічліг. Вранці 4 вересня провели Службу Божу і о пів на дев’яту годину ранку мотоциклісти вирушили до Летичева.

- Я вперше беру участь у рейді. До цього хотів поїхати, але обставини складалися так, що жодного разу не вдалося. Цифра «13» виявилася для мене щасливою і отя тут, - каже Дерек з Вроцлава, який вирушив у рейд разом зі своєю дружиною. - У дорозі нам часто заважав дощ, було холодно. Але початок був дуже гарним. До Хмельницького вже проїхали 4 тисячі кілометрів. Їмо у дорозі, що Бог дасть (сміється). Дещо веземо з собою самі, а у місцях, куди ми приїжджаємо, нас годують. Їхати трохи тяжко. Наприклад, виїжджаємо о 7 ранку і до 9 вечора їдемо

- Мені легко у дорозі, - каже Валентина(54) - дружина Костянтина (на фото нижче). – Я не готую їсти. Нас годують. Трохи сумую за дітьми.

- Ми – поляки, але наразі проживаємо у Сполучених Штатах. На рейд до Варшави приїхали з міста Бялисток (Польща), де були у відпустці, - каже будівельник Костянтин, який їде у рейді з дружиною Валентиною. -  Я беру участь у рейді вперше. У дорозі все було нормально. Між Москвою і Брянськом два дні та перед Хмельницьким цілий день йшов дощ. Було важко. Люди по дорозі зустрічалися всі хороші

Під час рейду мотоциклісти щодня проїжджають 300-400 кілометрів. Відвідують, в основному, храми. Гуляти містом немає часу.

Довідка

ХІІІ Міжнародний мотопробіг присвячений вшануванню пам’яті польських військовополонених, розстріляних більшовиками у 1940 році. Байкери проїдуть близько семи тисяч кілометрів, аби вшанувати загиблих поляків у Катині Смоленської області та відвідати пам’ятні місця, пов’язані з історією Польщі.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    Вони просто шикарні!!!
  • Anonymous

    Я був там, було супер. 75 мотоциклів, найрізноманітніших. Байкери привітні, з задоволенням спілкувалися з місцевими, не дивляючись на те, що були дуже втомлені і дуже мокрі від дощу. Без проблем дозволяли сідати на байки і фотографуватись. Дуже приємні люди і дуже гарний пробіг. Бажаю їм щасливої і сухої дороги.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:10 Вербна неділя 2024: традиції та заборони 17:20 На Хмельниччині попрощались з п’ятьма захисниками. Історії Героїв 16:30 На Хмельниччині військові та чиновники обговорили питання мобілізації 15:44 На Хмельниччині чоловік підпалив будинок разом із братом. Його засудили Від читача 07:27 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у конференції під егідою Асоціації інтервенційних кардіологів України 14:50 Капелан з Хмельниччини отримав нагрудний знак Головнокомандувача ЗСУ 14:01 На Хмельниччині засудили водія, який пропонував патрульним хабар 13:11 За 2024 рік на Хмельниччині у ДТП з мотоциклами загинули та травмувалися 17 осіб 12:24 На Шепетівщині насмерть переїхали чоловіка, який лежав на дорозі, – поліція 11:38 На Хмельниччині відкрили меморіальні дошки чотирьом захисникам 10:46 У Хмельницькому водій влетів в автівку і втік з місця аварії 09:58 На Хмельниччині судитимуть чоловіка, який кривдив дружину в присутності дітей 09:11 Їхав п’яний і без номерних знаків: на проспекті Миру затримали водія
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up