До Хмельницького з'їхалися священики Московського патріархату зі всієї області

До Хмельницького з'їхалися священики Московського патріархату зі всієї області
  • В Хмельницькому зібрали більше сотні батюшок Руської православної церкви.  
  • Розповідали про єднання з Київським патріархатом та участь у єпархіальному соборі у Москві.
  • Священики зайняли весь концеренц-зал Департаменту соцзахисту, що на Володимирській. 

Біля Свято-Покровського кафедрального собору неподалік філармонії сьогодні, 26 грудня, територія заставлена автомобілями. До Хмельницького "злетілись" більше сотні священиків Московського патріархату з усієї області. Вони орендували конференц-залу у Департаменті соцзахисту. 

Спочатку говорили про те, як правильно перереєструвати релігійну громаду, бо в дію вступили зміни до Податкового кодексу. Йшлось про те, що не всі священики затвердили статути їхніх єпархій. Черех таку халатність храми легко захопити і привласнити. 

Відео дня

Пізніше розмовляли про участь священиків Московського патріархату в архієрейському соборі в Москві. Присутнім там був навіть президент Росії Володимир Путін. Саме там прийняли звернення стосовно єднання з Київським патріархатом. Колишній патріарх Філарет звернувся до архієрейського собору з проханням відновити спілкування усіх православних християн та примирити їх. 

Територію біля храму і Департаменту соцзахисту заставили автівками

Нагадаємо, що розкол між обома православними церквами відбувся вже більше 25 років тому після проголошення Незалежності. На той час в країна була єдина українська православна церква. Через конфлікт між тодішнім патріархом Філаретом та УПЦ, православна церква роз'єдналась. Батюшки Московського патріархархату називають Київський патріархат "церковними сепаратистами". Натомість Київський патріархат вважає Московський "зрадниками", які повелись на дії спецслужб та Росії. 

Друзі, а у яку церкву ходите ви і як думаєте, що зміниться, якщо церкви таки возз'єднаються? 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (82)
  • Анонім

    Вікторія Барицька, підкоректуйте будь ласка назву і тези своєї статейки. Не коректно. Не має Руської православної церкви а є Українська православна церква. Якщо не розумієтеся на питаннях релігії то пишіть проте в чому фахівець.
  • andre

    Народ побійтись Бога що ви пишити подивіться що сталось з Зоєю Карнауховою(стояние  Зои) за кощунські шуточки є дуже святі люди і навіть серед наших попів краще їх не чипайти щоб з вами не сталось те ж сама що з Зоєю Карнауховою!

    Андрей reply andre

    Твої попи таке саме відношення мають до Бога  як касир театру да високого мистецтва!
  • Андрей

    Гнати такий посіпак до рассєї .Нехай там сраку лижуть Курвилу .Антоній оточився циганвою і тішиться.Шкури продажні!Дітей везуть  вантажем 200 а вони з жиру скоро луснуть!Гебешники в рясах!ГАНЬБА!!!

    andre reply Андрей

    Продажні?батюшки живуть без зарплати і в селах їм дуже тяжко а на ато гуманітарку від церкви відправлялась бо там гинуть наші люди а що ти відправив на ато чи ти зомбований тсн?

    Андрей reply andre

    Я УКРАЇНЕЦЬ!І живу  на своїй землі. А ти продажна гнида!Воно видно  як твої "батюшкі"живуть без зарплат.Чи може тобі ще про бізнес кожного розповісти?!

    andre reply Андрей

    Чого ти мене оскорбляєш я теж українець і перший раз тебе бачу,напиши краще свій номер телефону побачим який ти герой
  • Руслан Посту

    Слава Богу! 1.Ходити в храм потрібно канонічної церкви.2на початок щоб церкви зєднати потрібно,щоб розкольніки покаялися...  А ті усі коментарі які написали раніше.те що я прочитав Ви до церкви тай взагалі до церковного жеття певно ніякого відношеня не маєти,того що мудра людина такі несенітниці писати не буде... Прошу вибачення якщо я когось образив своїм дописом.Амінь.

    Андрей reply Руслан Посту

    А ти за якими канонами само живеш? І в яких канонах прописано їздити в машинах за 38000$?Як в бувшого кєлєйніка Антонія ФІАЛКО?!

    IGOR reply Андрей

    Ну если посмотреть автопарк Филарета, то там агрегаты не дешевле будут ;)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up