До зупинки на проспекті Миру дозволили “приліпити” новий магазин

До зупинки на проспекті Миру дозволили “приліпити” новий магазин
  • Торговий павільйон з місцем для очікування транспорту облаштують на зупинці “Сілістра”.
  • Новий магазин поставлять поряд із уже існуючим.
  • Так влада “викрутилася” із конфліктної ситуації, що виникла на “Думці”.

Був один магазин на зупинці, а стане два. На “Сілістрі”, поряд із магазином побутової хімії, встановлять ще й продуктовий. Чому міська влада це дозволила, дізнавався журналіст vsim.ua.

Поставили МАФ на газон

У січні цього року біля зупинки “Думка”, що по Свободи, з’явився металевий каркас. “Припаркували” його на газоні біля тротуару, позаду зупинки громадського транспорту. Пішохідну зону перед ним засипали щебенем.

Відео дня

Виявилося, що поблизу існуючої зупинку почали встановлювати нову. Підприємець Ганна Собецька отримала дозвіл на облаштування зупинки із торговельним павільйоном ще в липні 2007 року. Вона вирішила взятися за роботи лише через 11 років.

Перспектива появи нової торгової точки та ще й на зеленій зоні не надто сподобалася місцевим жителям. Вони забили на сполох. Влада відреагувала. Заступник міського голови Хмельницького Андрій Бондаренко повідомив, що підприємцю запропонують інше місце.

  • На сьогодні дозвіл виконкому є чинним. Але там газон, тому павільйон ми там не бачимо, - коментував у січні заммера Андрій Бондаренко. - Запропонуємо підприємцю поставити його на іншій вулиці.

На "Думці" уже є зупинка для очікування транспорту.

Чому обрали “Сілістру”

На засіданні виконавчого комітету 22 лютого 2018-ого вирішили, що зупинку Собецької треба перенести на проспект. Знайшли місце - зупинка “Сілістра” (рух в сторону центру). Не зважаючи на те, що там уже є зупинка громадського транспорту з лавочками і накриттям, а біля неї магазин побутової хімії, члени виконкому прийняли рішення “втулити” поруч і павільйон з продуктами.

Виходить, що нового місця для очікування транспорту будувати не будуть, але, можливо, зробить реконструкцію існуючого. А от магазин на 30 “квадратів” з’явиться праворуч від зупинки.

  • Виїжджали з управлінням транспорту, переглядали можливі варіанти зупинок. Також був підприємець на місці. Зупинилися на цьому варіанті, - говорить vsim.ua виконуючий обов’язки начальника управління архітектури та містобудування Захар Пилипчук. - Це місце найбільше підходить, тому що там і мережі відсутні на ділянці, що дозволяє розміщувати об’єкт.

Чиновник каже, що розглядали варіанти для розміщення лише на Виставці. Пояснює це тим, що саме в даному мікрорайоні мав розміщуватися павільйон для торгівлі згідно з старим рішенням від 2007 року. Заперечення у членів комісії не було.  

Коли переїде - невідомо

Згідно з рішенням виконкому від 22 лютого, торговий павільйон має зайняти площу 30 метрів квадратних. А місце для очікування транспорту, як йдеться в документі, має мати 25 “квадратів”. Розуміючи, що ставити нову зупинку там не потрібно, підприємцю дозволяють лише зробити реконструкцію.   

У 2012 році Хмельницька міська рада встановила мораторій на встановлення нових тимчасових споруд. Тобто, з того часу нових МАФів у місті ставити не можна. Виключення стосуються лише розміщення такої споруди разом із зупинкою для очікування громадського транспорту.

Поки підприємець не перенесла металевий каркас від “Думки” до “Сілістри”. Він продовжує стояти на Свободи. Щебінь, яким засипали тротуар, також нікуди не зник. Хмельничани вже третій місяць оббивають свої ноги об каміння. За словами чиновників, підприємець має усе прибрати і привести територію в належний вигляд. Коли вона це зробить, невідомо. В міськраді терміну для переїзду для підприємця не визначили. Кажуть, що вона продовжує оформляти необхідні документи. Зв’язатися із Ганною Сабецькою журналісту не вдалося. Слідкуйте за новинами Хмельницького і не тільки на vsim.ua.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Роман Новіков

    а давайте  загадимо всі зупинки і поставимо по 3 магазина  чому тільки 2  ?????????????????
  • Любовь Прушинская

    от вам і нова влада-чим краща за стару? нічим... гроші вирішують все. поставити на сілістрі на зупинці ще один кіоск...це взагалі хрень якась.
  • Борис Артамонов

    Зрозумів, - дурні не тільки у Верховній Раді...
  • Діана Граділь

    Хто така ця Ганна Собецька!? Чому дозвіл виконкому за 2007 рік діє донині!? На сьогодні встановлення МАФ заборонено законом. Невже корупція при владі нашого міста процвітає!?!?

    Мастер Автополив reply Діана Граділь

    Бугага! Это 5+!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up