Додаток для смартфонів "Повітряна тривога" просить розробити влада Хмельниччини (ОНОВЛЕНО)

Додаток для смартфонів "Повітряна тривога" просить розробити влада Хмельниччини (ОНОВЛЕНО)
  • Така ідея виникла після того, як в Хмельницькому та населених пунктах області не всі чули сирену, яка сповіщала про сигнал тривоги.
  • Станом на 9:45 ранку 28 лютого, додаток вже розроблений і тестується.

На Хмельниччині існує проблеми із системою оповіщення. Вперше виникла вона 26 лютого в обласному центрі. Тоді не всіх мікрорайонах міста чули сирену. Повторилася вона і 27 лютого. Але поширилася на інші населені пункти області.

У зв'язку з цим в Хмельницькій обласній військовій адміністрації вирішили звернутися до IT-спеціалістів. Хочуть, аби ті розробили спеціальний додаток для смартфонів та інших гаджетів. Він має сповіщати про повітряну тривогу.

Про таку ініціативу під час вечірнього брифінгу 27 лютого розповів керівник адміністрації Сергій Гамалій. 

Відео дня

За його словами, така ідея виникла після численних скарг людей, що не в усіх районах Хмельницького та населених пунктах області чути сигнал повітряної тривоги.

- Зараз ми розробляємо спеціальну програму. Звернулися до «айтішніків», щоб розробили спеціальну програму в телефоні. Одна особа буде включати сигнал і повністю через всі телефони він буде звучати. Зараз також сирени не будуть вимикатися, бо по правилах вони мають бути короткий термін, але зараз вони взагалі не будуть вимикатися, щоб їх було чути, - сказав Сергій Гамалій.

ОНОВЛЕНО - 9:45 28 лютого:

Сергій Гамалій на ранковому брифінгу заявив, що додаток вже розроблений. Поки для трьох областей: Хмельницька, Вінницька та Рівненська. І він поки тестується. 

Читайте також: Де хмельничани можуть дізнатися про сигнал тривоги?

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (18)
  • Илья Янчук

    А бабушки мають кнопочні їм як
  • Максим Несиймука

    Є велика необхідність
  • Максим Несиймука

    +
  • Людмила Дрозд Попович

    Доброго ранку! Ми хотіли би мати інші новини, але цими днями все про війну 😑
    Зараз мережею шириться додаток для сповіщення про повітряну тривогу. Проте міська рада не має до його розробки жодного стосунку і ми не можемо гарантувати, чи безпечний він і чи справді працює.

    Натомість наші підписники підказали нам, як не "проспати" сигнал тривоги вночі, якщо у вас погано чути сирену.

    Отож, встановлюємо на сповіщення про повідомлення від Telegram чи Viber різкий звук чи довгу мелодію типу будильника і наніч (після 00.00 год, бо орієнтовно в цей час ми публікуємо останню інформацію про ситуацію в місті) вимикаємо сповіщення у всіх чатах, крім офіційного чату Хмельницької міської ради.

    Тоді ви точно прокинетеся від сигналу тривоги.

    Над усуненням пошкодження сирен працюємо.

    Мирного нам дня! Слава Україні!

keyboard_arrow_up