Другий день наступу: головні події на Хмельниччині та в Україні (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Другий день наступу: головні події на Хмельниччині та в Україні (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)
Ілюстративне фото
  • Від вчора, 24 лютого, Україна живе в умовах воєнного стану через напад Росії. 
  • Наші бійці відбивають збройне вторгнення військ ворога по всім напрямках. 
  • Ми продовжуємо ділитись з вами хронологією подій і тут будемо подавати лише перевірену інформацію.

21:30 - У Хмельницькому станом на 21:30 ситуація залишається контрольованою. Про це повідомив заступник міського голови Олег Шинкарук. За його словами, всі життєво необхідні комунікації подаються в місті без перебоїв. За дотриманням правопорядку продовжують активно стежити. 

21:00 - Вибухи у Старокостянтинові пролунали близько дев'ятої вечора сьогодні, 25 лютого. Про них почали повідомляти місцеві жителі. Також опублікували відео із вибухами у соцмережах.

Інформацію про вибухи на аеродромі в Старокостянтинові підтвердили в пресслужбі Хмельницькій обласній військовій адміністрації. Також про обстріл та його наслідки розповів міський голова Старокостянтинова Микола Мельничук.

Відео дня

19:00 - Ситуація в Хмельницькому контрольована. Про це повідомили у міськраді. Комунальна інфраструктура працює, громадський транспорт функціонуватиме до 22 години. Медзаклади продовжують надавати всю необхідну допомогу пацієнтам.

17:00 Понад 500 тисяч росіян вимагають у Путіна зупинити війну з Україною. Люди підписують відповідну петицію. 

16:00

За даними Міністерства оборони України, ситуація на цю годину така: окупант продовжує наступальну операцію проти України на раніше обраних напрямках за підтримки дальньої оперативно-тактичної авіації та із застосуванням високоточної зброї дальньої дії. Ворог завдає авіаційні та артилерійські удари по об’єктам цивільної інфраструктури. Російські війська продовжують нести втрати в особовому складі та техніці.

14:00

Ворожі війська обстріляли дитячий садок, жилий масив та бомбосховища на Сумщині.  

 "Під обстріли "ураганами" (РСЗВ - УП) в Охтирці потрапили жилий масив, бомбосховища, дитячий садок. Було багато людей. Кількість поранених і загиблих не знаємо. Але є важко поранені діти", - повідомив в Сумській облдержадміністрації, передає "Українська правда".

14:00

У Хмельницькому прозвітували про обстановку - ситуація не змінилась. 

"Комунальна інфраструктура працює, громадський транспорт вийшов на маршрути. Заклади освіти продовжують працювати у дистанційному режимі", - інформує міська рада. 

13:00

Хмельничанам повідомляють про лунання сигналу тривоги. Фейкову інформацію поширює ворог. У міській раді дану інформацію спростували. Розповіли, що вище вказане повідомлення є фейковим. Також додали: "Про оповіщення сигналом сирени ми повідомляємо заздалегідь. Довіряйте лише офіційним джерелам інформації".

12:30

СБУ повідомляє українців про фейки. “Ворог хоче отримати доступ до акаунтів українців”, - йдеться у повідомленні. Неправдиву інформацію розповсюджують в Telegram та інших месенджерах. Роблять це від імені СБУ. У змісті повідомлення йдеться про нібито “проходження перевірки”. Пропонується перейти за посиланням чи просканувати QR-код. Насправді ж це призведе до того, що ворог отримає доступ до всієї вашої історії переписки (крім секретних чатів), а також зможе писати від вашого імені. СБУ просить довіряти лише офіційним джерелам.

12:20

Стало відомо про втрати української армії у перший день вторгнення. Серед загиблих - четверо військових з Хмельниччини. Що про них відомо? Це 22-річний Богдан Олексійчук родом із села Тарасівка Кам’янець-Подільського району, 28-річний сержант Олександр Зверев і випускник Хмельницького НВО №28 Назар Кравчук. Інформації про ще одного українського бійця наразі немає. 

11:30

У Кам’янці переповнені заклади розміщення біженців. Допомогти просять місцевих. Наразі місто приймає сотні біженців з "гарячих" точок України, в тому числі й зі столиці.  За допомогою звертаються до усіх кам’янчан та мешканців громади. Усіх, хто має можливість поселити в себе таких людей, надати їм підтримку на якийсь час – закликають телефонувати на інформаційно-довідкову службу 1505 або 068-777-15-05. 

10:30

У Шепетівці оголошують повітряну тривогу - є небезпека ракетного удару. Мешканцям радять евакуюватись на 500 метрів від військового об'єкту "АРТБАЗА". 

10:00

За добу ворог в Україні обстріляв 33 цивільні об’єкти. Внаслідок наступу російських окупантів загинуло дві дитини. Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко у відеоповідомленні Telegram-каналу МВС.

"За цю добу внаслідок наступу російських окупантів загинуло 2 дитини. І це вина тільки Російської Федерації. Також росіяни говорять, що не стріляють по цивільних об’єктах. 33 цивільні об’єкти було обстріляно за цю добу. Росіяни стріляють по цивільних об’єктах і стріляють в мирних жителів", - сказав Денисенко.

9:30

Хмельницькому центру служби крові потрібна допомога. Наразі там обмежили прийом донорів. Все через те, що багато хмельничан кинулись здавати крові. До слова, за перший день у центрі прийняли 220 донорів. Натомість є можливість допомогти іншим.  

Для центру служби крові потрібна допомога у вигляді ноутбука, принтера та паперу A4. Це все необхідно для оперативнішого опрацювання донорів. Також просять за можливості свічки для освітлення центру в разі надзвичайної ситуації.

Нагадаємо, Центр служби крові знаходиться на Сковороди, 29.

9:00

Українців попереджають про фішингову атаку. На електронні адреси громадян надходять листи з прикріпленими файлами невизначеного характеру. Також не виключають і розсилки подібних повідомлень в месенджери. Таким чином ворог має на меті отримати доступ до електронних пристроїв українців для збору інформації. Хмельничан просять не відкривати вміст таких листів і повідомлень. Будьте уважні!

8:00

Українцям до 60 років заборонили виїзд за межі країни. Про це заявили у Національній Поліції та Державній прикордонній службі. Обмежать виїзд за територію України для чоловіків віком від 18 до 60 років. 

7:00

У Хмельницькому вводять комендантську годину. Про це заявив міський голова Олександр Симчишин. Діятиме вона від сьогодні, 25 лютого. Для мешканців це означає, що з 22:00 до 6:00 не можна знаходитись на вулиці. 

Нагадаємо, на Хмельниччині як і по всій Україні запровадили військово-цивільні адміністрації.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ❗ Коротко про головне - долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vsimnews

keyboard_arrow_up