Дурні на дорогах: у Хмельницькому «збили» трьох велосипедистів

Дурні на дорогах: у Хмельницькому «збили» трьох велосипедистів

Три гучні ДТП сталися поблизу ЦУМу. Усі «постраждалі» - велосипедисти. Так останні привертали увагу тих, хто плює на правила дорожнього руху.

Десятки патрульних і журналістів бігали сьогодні, 16 червня, на перехресті Проскурівської і Свободи. З першого погляду звичайному перехожому чи водію могло здатися, ніби сталося щось страшне. Виглядало все й справді моторошно. Один велосипедист лежав на асфальті біля «Рено». Ще двоє любителів двоколісних розляглися прямо на автомобілях. Усіх ніби то збили.

Таким методом велолюбителі хочуть зменшити кількість дурнів на дорогах. Мовляв, нехтування елементарними правилами руху спричиняє не одну аварію. За даними патрульної поліції, з 26 грудня 2015 у Хмельницькому було зафіксовано дев’ять ДТП за участю велосипедистів. Внаслідок зіткнень і наїздів було травмовано п’ять людей. Аварій за участю пішоходів стається більше. Але у Хмельницькому подібних акцій не проводять. Велоактивісти  ж хочуть звести свою статистику до мінімуму.

 - Порушують правила і водії, і велосипедисти. Останніх у Хмельницькому стає все більше. І не всі дотримуються правил. Імпровізацією трьох ДТП ми хочемо привернути увагу усіх учасників руху, аби ті не нехтували правилами, - зазначив організатор акції Вадим Кудінов.- Водії повинні розуміти, що велосипедисти є повноцінними учасниками руху. Закликаємо і всіх велосипедистів, кількість яких постійно зростає, не їздити по тротуарах, "зебрах" і суворо дотримуватися правил дорожнього руху. Це може врятувати їм життя на дорозі. Шолом від дурнів не врятує.

Відео дня

Кожна ДТП показувала різну причину аварій. Перша – велосипедист перетинав «зебру» на велосипеді. Це заборонено правилами дорожнього руху. Як і катання велосипедистів по тротуарах. Ще одне ДТП – запізніле вмикання повороту водієм. За правилами він має зробити це за 50 метрів. В третій аварії велосипедиста збили через неправильний поворот.

Акція називалася «Шолом від дурнів не врятує».У майбутньому активіст планує провести спеціальні лекції для водіїв та велосипедистів.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (12)
  • Анонім

    Ще навчіть велосипедистів нормально їздити в людних місцях,а не збивати людей
  • Анонім

    Плохая примета покойников изображать. Теперь ждите негатива в своей жизни.
  • Анонім

    Плохая примета покойников изображать...притягиваете к себе негативные события.
  • Анонім

    Я їзжу велосипедом більше двадцяти років. Їзжу майже цілий рік, за виключенням глибокого снігу і голольоду.Їзжу дорогами, у шоломі.

    Моя думка, адекватний водій і адекватний велосипедист цілком нормально співіснують разом. Коли скаче по дорозі чудо з наушниками замість голови, коли він нікого і нічого не хоче бачити, ПДР йому до місця трохи вище сидіння, я за те, щоб на машинах дозволити встановлювати  кулемети. І відстрілювати їх на підльоті.

    Водії авто звісно проти таких сусідів по русі. Я з ними погоджуюсь.

    Але є ще одна біда. Ці дротики їздять і тротуарами. А тут вже і пішоходи будуть двома руками за дозвіл носіння зброї.

    Велодоріжки звісно потрібні, але вони не вирішать проблему культури водіння велосипеду. Саме водіння, а не катання. Містом потрібно пересуватись, а кататися потрібго на природі, або у спеціально пристосованих місцях.

    Якщо вже сіли на велосипед, зробіть так, щоб вас було видно-яскравий одяг, захист і ліхтарі вночі.

    Що до водіїв авто, це інша велика тема. Одні поважають велосипедистів, інші їх ненавидять.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:10 Вербна неділя 2024: традиції та заборони 17:20 На Хмельниччині попрощались з п’ятьма захисниками. Історії Героїв 16:30 На Хмельниччині військові та чиновники обговорили питання мобілізації 15:44 На Хмельниччині чоловік підпалив будинок разом із братом. Його засудили Від читача 07:27 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у конференції під егідою Асоціації інтервенційних кардіологів України 14:50 Капелан з Хмельниччини отримав нагрудний знак Головнокомандувача ЗСУ 14:01 На Хмельниччині засудили водія, який пропонував патрульним хабар 13:11 За 2024 рік на Хмельниччині у ДТП з мотоциклами загинули та травмувалися 17 осіб 12:24 На Шепетівщині насмерть переїхали чоловіка, який лежав на дорозі, – поліція 11:38 На Хмельниччині відкрили меморіальні дошки чотирьом захисникам 10:46 У Хмельницькому водій влетів в автівку і втік з місця аварії 09:58 На Хмельниччині судитимуть чоловіка, який кривдив дружину в присутності дітей 09:11 Їхав п’яний і без номерних знаків: на проспекті Миру затримали водія
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up