Двоє хмельничан застрягли і пролетіли вниз у ліфті на Проскурівського підпілля

Двоє хмельничан застрягли і пролетіли вниз у ліфті на Проскурівського підпілля
  • 22-річний Олександр з 25-річною сестрою були в замкненій кабіні ліфту, коли він різко впав на другий поверх.
  • Власноруч відкрити двері вони не змогли. Викликали надзвичайні служби.
  • Комунальники кажуть, що роботу ліфта відновили.

В першому під’їзді будинку по Проскурівського підпілля, 25 стався інцидент, який міг закінчитись трагічно. Заручниками ситуації стали брат з сестрою, які їхали у ліфті. 

Вони піднімались на свій поверх, коли ліфт різко зупинився і опустився до низу.  З третього на другий поверх злетіла замкнена з людьми кабіна. Про це журналістам повідомили сусіди.

Хлопець намагався власними силами відкрити двері, але марно. Старша сестра в цей час перебувала в шоковому стані.  Але відкрити ліфт вдалося тільки працівникам ДСНС, які приїхали на місце. Хмельничани не постраждали. Їх оглянули медики.

Відео дня

Що кажуть ліфтери 

За поясненнями журналісти vsim.ua звернулися директора спеціалізованого ремонтно-будівельного підприємства "Хмельницькліфт", яке обслуговує даний будинок.  За словами керівника Віталія Покотила, ліфт - справний. Ситуацію описує так:

- Якби ліфт не працював, він би був закритий мінімум на три дні. Хтось може пригнути в кабіні і спрацює автоматика. Це не фактор несправності ліфту. Кожного дня електромеханік 1 розряду працює, як обходчий. Місячний ремонт проводить електромеханік вищого розряду. Хочу вас запевнити, що у нашому місті неможливо, щоб стався обрив ліфту. Бо кабіну фіксують не один, а одразу від трьох до п’яти канатів. Тому навіть, якщо один буде пошкоджений, то інші одразу його зафіксують - коментує підприємства директор Віталій Покотило.

Про ліфти дбає 4 підприємства

У місті Хмельницькому налічується більше 1300 ліфтів. Їх встановленням та експлуатацією займається 4 компанії: спеціалізоване ремонтно-будівельне підприємство «Хмельницькліфт» та три приваних підприємства «Ліфт Експрес», «Геркон» і «Хмельницькліфткомплект». Працівники цих підприємств зобов’язані здійснювати огляд, ремонт, прибирання ліфтових кабін та шахт. Найбільшу кількість ліфтів обслуговує «Хмельницькліфт». Вони утримують 1087 ліфтів.  

За словами Віталія Покотило, гарантійний термін ліфтів - 25 років. Таких “ветеранів”  мають обстежувати експерти і складати висновок того, що слід відремонтувати чи замінити. Далі ремонтують механіки і старий ліфт може служити ще кілька років до наступного обстеження. Підйомники, що повністю вийшли з ладу і не можуть більше використовуватися замінюють на нові.  

У 25-ому будинку ліфт вже відслужив свої роки.  Всередині обшарпані стіни і кнопки, цифри на них непомітні.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Viktoriia Ryzhuk

    Ви даєте свої статті на вичитку перед публікацією? Не вперше вже такі безглузді помилки.

    Pan Włodek reply Viktoriia Ryzhuk

    Безграмотність і рагуляча мова - це фішка "всімки".
  • Ivan

    Заручниками, а не заложниками!
  • Life Khmelnitsky

    в мене ліфта нема, тому безпечно :)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:41 У Хмельницькому затримали двох юнаків з наркотиками, – поліція 15:51 Кам’янчанин лаявся на стареньку матір і отримав за це вирок 15:03 На Хмельниччину “на щиті” повернулися четверо військових: хто вони 14:11 На Хмельниччині завершили сівбу цукрового буряка: скільки посіяли Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up