Ексдружина планує забрати сина до Польщі: батько підлітка звернувся до суду

Ексдружина планує забрати сина до Польщі: батько підлітка звернувся до суду
Фото ілюстративне
  • Мешканець Хмельниччини вимагає не стягувати з нього аліменти.

  • А ще просить залишити сина жити з ним.

  • Що вирішив суд?

Типова сім'я - батьки і двоє дітей.  Після розлучення син і донька залишилися жити з матір’ю. Батько-позивач на обох дітей платив аліменти. Після того, як доньці виповнилось 18 років, чоловік продовжував сплачувати колишній гроші лише на молодшого сина.

Чоловік переконує, що торік його колишня дружина виїхала до Польщі й тепер про сина піклується виключно він. Жінка ж витрачає аліменти на себе. Мало того, ексдружина хоче забрати дитину за кордон. Він вважає, що це порушує його права як батька і не відповідає інтересам самої дитини.

Хмельницький міськрайонний суд у позові йому відмовив. Тоді чоловік подав апеляційну скаргу, в якій наполягав на задоволенні його вимог.

Відео дня

Як визначається місце проживання дитини після розлучення?

Апеляційний суд роз'яснив, що місце проживання дитини після розлучення визначається:

Сину позивача вже виповнилось 14 років. Відтак, він може вільно обирати собі місце проживання з кимось з батьків. Важливо, що обоє з них володіють житлом.

Підліток суду пояснив, що він хоче жити як з батьком, так і з мамою. Батькова квартира ближче до школи, тому він живе з ним у будні, а на вихідні й канікули – з мамою. Сказав, що одяг купує собі сам або йому його купує мама. Вона ж перераховує гроші на банківську картку для інших витрат.

Суд зауважує, що сам факт перебування жінки з лютого по листопад  2021 року у Польщі не свідчить про те, що вона не утримує свого сина.

Чоловік в перспективі має шанси лише на зменшення розміру аліментів. Адже він також витрачає кошти на сина, коли вони живуть разом.

Наразі вимоги чоловіка відхилили й залишили рішення суду першої інстанції без змін.

Читайте також: Мешканця Полонного судитимуть за домашнє насильство

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Es fero

    БАТЬКО МАЄ ПРАВА НА ДИТИНУ ТАКІ Ж САМІ ЯК ВОНА. ДИТИНА МОЖЕ ЗАЛИШИСЬ З БАТЬКОМ І ХАЙ ПАДРУГА ПЛАТИТЬ АЛІМЕНТИ. ШО ЗА ФЕМІНІЗМ. ТИМ БІЛЬШ ПАДРУГА В ПОЛЬЩІ. МОЖЕ В ЧОЛОВІКА І НЕМА ТАКИХ ШАНСІВ ТУТ ЗАРОБИТИ. ЗНАЮ ПАРУ ПАДРУГ ЩО ВЖЕ РОЗБИЛИ СІМ.Ї ІНОЗЕМЦІВ. ІНОЗЕМЦІ НЕ ЗНАЮТЬ ШО НАШИМ ПОТРІБНІ ТІЛЬКИ ЇХ ГРОШІ І КРАЇНА. В СЕБЕ ЗАСР.. І ТУДИ ПОЇХАЛИ

    а такий був в нас шанс на єс))))) зараз європейці швидко розкусять цих

    Iryna Oliynyk reply Es fero

    За законом, батько має підписати доручення з дозволом на виїзд дитини за кордон. Так що не так вже й просто дитину з України вивезти. Хоча під час війни всі ці процедури можна обійти. Товаришую з 17-річною киянкою, яка сама евакуювалась до Польщі з однією довідкою про те, що вона з багатодітної сім'ї. Зараз їй вже 18 і вона відновлює у Львові паспорти, бо рідні їй не віддали її ж документів. І так мала - феміністка, жодні чоловіки її поки не цікавлять, рве вишні на вулицях Львова, щоб себе тримати на плаву. Збирається до Німеччини їхати працювати, щоб допомогти меншим сестричці та братику. Так що феміністки бувають дуже різними. Але в них є одне тверде правило: не можна жити за рахунок чоловіка, треба покладатись виключно на себе. Стосовно прав батька - підтримую. Батько має точно такі ж права на дитину як мама, і такі самі обов'язки. Тепер з приводу українок, які відбивають іноземців: уявіть, той англієць, який на 10-ий день втік з українкою з родини з дітьми, вже збанкрутвав. Сподіваюсь, всі його гроші пішли на ЗСУ. І щоб зайве не ідеалізувати українських чоловіків додам: в київських спальних районах частина з них теж не живуть порядним життям, поки їх дружини з дітьми за кордоном. Мають коханок, часом навіть живуть разом з іншими жінками, які не евакуювались. Часи війни руйнують те, що ніколи й не було міцним. Якщо ж пара справжня, то відстані нічого з почуттями не зроблять. Перевірка на міцність і людей, і стосунків.
  • ЧитачЧитачів

    Суди - продажний народ. Всі їхні рішення направлені на пригноблення народу.

    Читач 007. reply ЧитачЧитачів

    Та ще й прикол в тому що закони у нас такі що по різному їх можна трактувати

keyboard_arrow_up