Експеримент по об’єднанню патрульної служби та ДАІ завершується. Правоохоронці кажуть, що злочинів поменшало

Експеримент по об’єднанню патрульної служби та ДАІ завершується. Правоохоронці кажуть, що злочинів поменшало
Останній етап експерименту щодо об’єднання патрульної служби та Державтоінспекції добігає кінця. На сьогодні завершився його практичний етап,а це означає, що залишилось підвести підсумки роботи та зробити висновки щодо його ефективності.

На цьому етапі, як розповідають в УМВС у Хмельницькій області, учасники експерименту здобували нові знання та намагались удосконалити вже отримані навички.

Заступник начальника УМВС у Хмельницькій області Роман Гаврилюк розповідає, що під час практичного етапу відбувалось багато змін.

- На підготовчому етапі ми здійснювали розрахунок сил, засобів. За час проведення практичного змінювалась кількість працівників, як патрульної служби, так і працівників ДАІ, змінювався час і сектори, на яких здійснювалось чергування, - зазначає Роман Гаврилюк. – Наразі за кілька днів завершиться підсумково-аналітичний етап, під час якого ми вже зможемо зробити висновки з експерименту.

Відео дня

Про загальний перебіг експерименту ділиться і начальник Хмельницького міського управління МВС України Василь Птащук.

- Розпочинаючи експеримент, ми провели детальний аналіз, за основу якого взяли досвід країн Європи, зокрема, Німеччини.

Нагадаємо, для проведення експерименту місто поділили на 6 секторів, однак, для більшої ефективності секторів стало 8. За кожну ділянку відповідав окремий екіпаж, де знаходились троє працівників. Це, на думку, міліціонерів, дозволяє бути мобільнішими та швидше реагувати на повідомлення громадян.

За словами Василя Птащука, проведення експерименту показують, що позитивні зрушення таки є, зокрема, у зменшенні кількості правопорушень та швидшому розкритті злочинів.

- Можна сказати, що експеримент позначився на розкритті злочинів. Наприклад, зменшилась кількість грабежів, кількість випадків важких тілесних ушкоджень, а також вуличних злочинів, - повідомляє головний міліціонер міста. – До прикладу, нещодавно отримали повідомлення зранку про те, що на проспекті Миру пограбували дівчинку, у неї  відібрали мобільний телефон. У нас була можливість направили на місце події всі екіпажі, які знаходились поряд, перекрили територію і за 20 хвилин затримали правопорушника, - розповідає начальник МВС. – Відповідно, якщо раніше був один автомобіль на місто, то було важко. Поки на виклик приїжджали правоохоронці, люди вже могли помиритись і тоді весь свій негатив виразити працівникам міліції, які відреагували на повідомлення.

Як повідомляють в УМВС, експеримент має певні зрушення і для самих працівників об’єднаної служби. Заробітну плату для учасників експерименту підвищили на 1 тисячу гривень.

Заступник начальника УМВС у Хмельницькій області Роман Гаврилюк каже, що, незважаючи на те, що практичний етап вже скінчився, ми надалі  продовжуємо нести службу як і під час експерименту. До якого часу це відбуватиметься - поки невідомо. Все буде залежати від матеріально-технічного забезпечення системи в цілому і нашого управління зокрема. Наразі заняття для працівників служб ще будуть проводитись.

Загалом, за час проведення експерименту спільні наряди двох служб отримали 1733 повідомлення від громадян про події та правопорушення. З низ було складено 737 адміністративних протоколів, серед яких, 543 – за напрямком ДАІ та 194 – служби охорони громадського порядку

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • PAL

    Эти менты, видно всимку не читают, которая уже превратилась в криминальные новости. Почитайте - убили, зарезали, сбили, обманули. Даже ленина и того сперли.

    Игорь Игорь reply PAL

    С этого и начинается зомбирование, когда впаривают одно, а на самом деле обратное
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області 20:48 Де в Хмельницькому не буде світла 23 квітня (АДРЕСИ) 20:21 Школярі з Хмельницького зустрілися з американським режисером та обговорили проблему булінгу Від читача 12:08 РЕПЕРФУЗІЙНОМУ ЦЕНТРУ КНП «ХОССЦ» у м.Хмельницький – 3 роки! 19:38 1,4 мільярда на сміття. Головне з інвестиційної програми «Спецкомунтрансу» 19:08 У Хмельницькому патрульні знайшли наркотики у пасажирки авто 18:23 Бійка у розважальному закладі Шепетівки закінчилась реанімацією 17:42 На Хмельниччині оголосили підозру чоловіку, який відрубав голову собаці 17:09 Зеленський вручив орден «Золота Зірка» дружині полеглого Героя Руслана Пруса 16:46 Померла 8-річна Каріна з Кам’янця. Рідним треба допомога photo_camera 16:16 За необережне вбивство двох лісівників житель Шепетівщини отримав вирок 15:41 У Хмельницькому не знайшли підозрюваного, який причетний до отруєння собак 15:16 Хмельницьку обласну службу зайнятості очолив новий керівник 14:46 У Симчишина найвища: рейтинг зарплат мерів сусідніх міст (ІНФОГРАФІКА) 14:21 На Хмельниччині викрили священника УПЦ МП, який вихваляв путіна перед вірянами 13:36 На Хмельниччині водій переконував суд, що прикидався п'яним перед поліцейськими 12:52 У Кам'янці на смерть збили пішохода 12:13 На Хмельниччині запустили ще один комплекс зважування вантажівок
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up