Електронна черга до паспортних столів не працює: що кажуть у міграційній службі

Електронна черга до паспортних столів не працює: що кажуть у міграційній службі
  • “Лягла” система у паспортних столах у Хмельницькому і по Україні. 
  • Десятки хмельничан стоять від ранку у живій черзі, аби подати документи. 
  • Звернулись за поясненням до міграційної служби.

“Прийшла близько 7-ої ранку, а переді мною вже було близько десятка людей. Люди займали чергу ще до початку робочого дня”, - розповідає хмельничанка Олена. Жінка звернулась до Управління державної міграційної служби у Хмельницькій області, аби оформити новий закордонний паспорт. Талонів на конкретну дату і час тут не видають, тому хмельничани стоять у живій черзі. Коли люди зможуть отримати послуги - невідомо, адже сьогодні, 6 травня, електронна система дала збій. 

  • Люди почали приходити ще до відкриття паспортного. А о 9-ій ранку до нас вийшов чоловік і сказав, що система по всій Україні не працює. І ніхто не знає, коли саме запрацює. І додав: хто хоче - чекайте. Людей дуже багато. Дехто з жінок зізнався, що займав одразу дві черги: тут і на Кам’янецькій, - розповідає журналісту “ВСІМ” хмельничанка. 

На сьогодні у Хмельницькому люди стоять за різними послугами: мова йде не лише про оформлення українського чи закордонного паспортів. Це продовження дії документів, здійснення вклеювання фото дітей до закордонного паспорта або інші. 

До слова, електронний запис на сайті міграційної служби теж не працює - “вибиває” помилку 404. Тому обрати дату і записатись на подачу документів як це було до війни, зараз не вийде. 

Відео дня

Що пояснюють в Управлінні міграційної служби?

В Управлінні Державної міграційної служби у Хмельницькій області відповідають, система не працює по всій Україні. Тому наразі працівники вирішують проблему з людьми, які займали чергу вранці. 

Ростислав Семків, виконуючий обов'язки начальника Управління ДМС у Хмельницькій області:

  • Електронна черга є в Хмельницькому і Кам’янці-Подільському. Це електронні черги, які працюють з використанням терміналів щодо можливості оплати і отримання талону. Не в усіх підрозділах вона є, в тому числі і на Грушевського, 87 електронної черги немає. Електронна черга передбачає встановлення програмного забезпечення, технічного забезпечення: це і екрани і термінали, наявність працівника, підприємства, яке надає послуги по обслуговуванню електронної черги. На жаль, система від ранку не працювала. Це стосувалось не лише Хмельницького, а й області і всієї України. Наразі системи поки не запрацювали. Тому ми вирішуємо питання з тими людьми, які мають талони на електронну чергу: як їх записати для того, щоб вони могли в інший час отримати послуги. В тому числі зараз вирішуємо питання і щодо можливості виходу додаткової кількості працівників - або після обіду або можливо завтра зробимо робочий день, щоб надати цю послугу людям.

На запитання про неактивний електронний запис на сайті, Роман Семків додає:

“В країні війна. Не всі сайти зараз працюють так, як працювали до війни”.

Де можна подати документи у Хмельницькому?

  • Центр надання адміністративних послуг (Соборна, 16)
  • Хмельницький районний відділ УДМС (Кам’янецька, 47)
  • Управління ДМС України у Хмельницькій області (Грушевського, 87)
  • Паспортний сервіс “Документ” (Прибузька, 30-А).

 Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up