Єнотоподібний собака і тхір-альбінос: яких тварин показують в Хмельницькому за 20 гривень

Єнотоподібний собака і тхір-альбінос: яких тварин показують в Хмельницькому за 20 гривень
  • З 2014 року в Хмельницькому існує приватний зоокуточок Сергія Пальохіна.
  • Нині там живе 19 видів диких тварин.
  • Кого й за скільки можна побачити у звіринці дізнавались журналісти vsim.ua.

У минулому працівник цирку, а сьогодні власник зоокуточку та керівник ГО “Зоозахист” Сергій Пальохін, згадує, як починав розводити звіринець. Каже, що починалось все з лева, кенгуру та мавпи.

  • Колись я працював у цирку, та за сімейними обставинами довелось залишити роботу.  Мав тоді лева,кенгуру та мавпу. Люди часто приходили до мене додому подивитись і тоді в мене виникла ідея зробити в місті зоокуточок. Його було облаштовано у приватному секторі в районі Дубово - згадує Сергій Пальохін.

Вже згодом до чоловіка стали звертатись представники цирків зі всієї України з проханням прихистити тварин. Бо ж, як каже Сергій Пальохін, умов для утримання диких звірів там немає, а в його зоокуточку вольєри завжди відповідали усім стандартам.

Відео дня

Тоді й в чоловіка виникла ідея створити громадську організацію “Зоозахист”, завдяки якій сьогодні вже врятували життя багатьом тваринам.

Звідки у зоокуточку беруться тварини

Нині в його куточку, що знаходиться за адресою вул. Костя Степанкова 3/1, живе 19 видів тварин. Серед них: леви, ведмеді, дикі кабани, кози, польовий хом’як, тхори-альбіноси, морські свині, лелеки, косуля, пугач, єнотоподібний собака, борсук, вовк, лисиці, єноти, носухи, сови та крук.

Всі ці звірі знайшли тут притулок не випадково. Більшість з них були вилучені з рук єгерів, які за словами Сергія Пальохіна жорстоко знущались над тваринами.

  • У позаминулому році, в Кам’янці-Подільському з рук єгерів ми вилучили вовченя. На нього спускали мисливських собак, тому до нас він потрапив у дуже поганому стані. Зараз він здоровий і доволі активний. Однак для життя на волі він не готовий, каже Сергій Пальохін.

  • Було й таке, що знайшли вбиту мисливцями дику кабаниху. Відповідно ми забрали її трьох маленьких дітей. Цих кабанів ми догодовували ще з соски. А зараз вони живуть у нас. Усіх тварин, які потрапляють до нашого звіринця у поганому стані, лікує ветеринар Кирило Чумаков. Наша організація “Зоозахист” заключила із ним договір, згідно якому лікування є безкоштовним, ми оплачуємо лише медикаменти - розповідає Сергій Пальохін.

Після реабілітаційного періоду, який звірі проходять у зоокуточку Пальохіна, їх відпускають на волю. Як розповів господар, більшість з них знаходять нову домівку біля Чорнобиля. Чоловік каже, що це найбезпечніший простір для тварин, бо там заборонене полювання.

Зараз на території приватного сектору будують ще 6 вольєрів. Кожен з них коштує близько 3 тисяч гривень. Їх майбутні мешканці - це мавпи, кенгуру та пелікани.

Як розповідає Сергій Пальохін, охочих подивитись на диких звірів завжди багато. Саме тому зоокуточок працює щоденно з 10:00 до 19:00. Вартість: дорослі -  20 грн., діти - безкоштовно.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Ольга Давиденко

    И Вы пишите что вольеры отвечают нормам?Не водила никогда детей и сейчас внуков в"зоопарки!Вы глаза этих бедных животных видели?название зоопарк разделити и будет зоо  ПАРК а не клетки!

    Сергей Палехин reply Ольга Давиденко

    А что вы предлагаете делать с травмированными животными которые сами уже не смогу жить на воле !!!!!!
  • Владимир Вячеславов

    средневековое развлечение..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up