“Євробляхарі” заблокували 7 пунктів пропуску: ускладнено рух до Польщі, Угорщини та Словаччини

“Євробляхарі” заблокували 7 пунктів пропуску: ускладнено рух до Польщі, Угорщини та Словаччини
  • За даними Держприкордонслужби на сьогодні, 27 листопада, протест водіїв на українських пунктах пропуску не вщухає.
  • Мітингувальники перешкоджають руху автотранспорту, блокують вантажні, легкові автомобілі та рейсові автобуси.
  • Чи є відмінені рейси за кордон та на яких напрямках наразі краще утриматися від поїздок, дізнавалися журналісти vsim.ua.

“Євробляхарі” продовжують масові протести на кордонах України. Наразі заблоковано 7 пунктів пропуску до Польщі, Угорщини та Словаччини: “Рава-Руська”, "Устилуг", "Ягодин", "Малий Березний", "Шегині" і "Краківець", “Тиса”. За даними Держприкордонслужби, найтяжча ситуація спостерігається на пунктах пропуску "Краківець" та “Рава-Руська”, там мітингують кілька сотень автовласників. Спочатку протестувальники пропускали машини кожні 15 хвилин, наразі рух на пунктах пропуску заблокований повністю. Мітингувальники перешкоджають руху автотранспорту, блокують як вантажні і легкові автомобілі, так і рейсові автобуси. На окремих пунктах пропускають лише транспортні засоби, в яких їдуть маленькі діти.

Ближче до вечора, 26 листопада, “євробляхарі” почали зносити шини на розводити вогнища на пунктах пропуску.

Протестують проти нових законів "про євробляхи"

Власники автомобілів на єврономерах скаржаться на “грабіжницькі” закони влади та обіцяють блокувати пропускні пункти до ухвалення їхніх вимог. Нещодавно президент України прийняв нові закони 8487 та 8488  про розмитнення автомобілів на єврономерах, які вступили в дію 25 листопада. Документи дозволяють перейти на українську реєстрацію у пільговому режимі, що передбачає зменшення вартості розмитнення в Україні автомобілів на іноземній реєстрації, а також штрафи за порушення терміну перебування авто в режимі транзиту. Цей закон запроваджує нову модель оподаткування акцизним податком легкових моторних транспортних засобів на іноземних номерах. Закон зобов’язує всіх власників авто на євро номерах перейти на Українську реєстрацію та сплатити мито. Від 25 листопада лише за таким принципом водії, які придбали авто за кордоном, можуть потрапити до України, проте платити за ввезення авто із-за кордону протестувальники не хочуть.

Відео дня

Для врегулювання конфлікту влада ініціювала створення оперативного штабу Національної поліції. Крім цього на прохання МВС створено групу для врегулювання законодавчих норм та розблокування руху на пунктах пропуску. На кордонах посилено заходи безпеки.

Чи можна поїхати за кордон з Хмельницького

Журналісти vsim.ua дізналися на Автовокзалі №1 чи є відмінені рейси за кордон та на яких напрямках наразі краще утриматися від поїздок.

За словами Юрія Талалая, начальника АС-1, наразі жоден рейс за кордон не відмінено. Автобуси курсують у звичайному режимі.

- Ми працюємо як завжди. Водії просто уникають перетину пропускних пунктів в місцях скупчення протестувальників. До сьогоднішнього дня значних затримок рейсів не було. Максимум - кілька годин, водії поки не скаржилися, - зазначив Юрія Талалай.

На сьогодні виїзд за кордон відкритий і на залізничному вокзалі. Наразі не відмінено потяги по жодному закордонному напрямку.

Фото з "Українська правда"

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (25)
  • Ігор

    Вже їх розблокували
  • Andrii Shundiak

    А причем тут граница с Польшей!! Я чето не выезжаю тока людей задерживают не могут нормально проехать!!! Типа граница решает вопросы по евробляхам!!
  • Роман Новіков

    Хай забирають своє сміття з кордону  убогі які думали що самі хитрі
  • Люда Сваволюк

    Таке враження що це єдина проблема в україні.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up