Фото дня: у дендропарку зрубали ялинки

Фото дня: у дендропарку зрубали ялинки
  • Читач vsim.ua повідомив до редакції про зрублені ялинки в дендропарку.
  • Дивіться фото.

“Новорічна ялинка 2022” - під такою назвою працівники екологічної інспекції проводили рейди перед Новим роком. Тоді ж у Хмельницькому виявили порушення у кількох точках, де незаконно продавали дерева. Зокрема - на ялинковому базарі, який щороку розгортають біля “Либідь Плази”. 

У Державній екологічній інспекції у Хмельницькій області раніше повідомляли, що за три дні проведених рейдів склали 6 адмінпротоколів за правопорушення. 

Окрім нелегального продажу ялинок, у Хмельницькому помітили факт їхньої незаконної зрубки. Один з хмельничан повідомив про це до редакції vsim. Він поділився світлинами з дендропарку “Поділля”, на яких вирублені дерева. Переглядайте їх далі.

Відео дня

Нагадаємо, що в Україні цього року потроюють розмір штрафів за незаконне вирубування хвойних дерев віком до 41 року. Як додають в екологічній інспекції, враховуючи мінімальний розмір штрафу і збитків, одне нелегальне дерево обійдеться громадянам у 1 054,82 гривні, а для посадових осіб – 3 094,82. 

Передбачені штрафи і для покупця нелегальної ялинки – від 510 до 1700 гривень з конфіскацією незаконно купленого дерева.

Хмельничан закликають купувати лише легальні ялинки - з відповідним маркуванням. В разі виявлення незаконних порубок дерев чи їх реалізації - слід звертатись за телефоном "гарячої лінії"  інспекції: (0382) 70-28-39.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Галя Біляк

    Посадити не має кому, а зрубати знайшовся господар
  • Юрий Штокал

    Давно треба заборонити продаж і вирубку ялинок! Подбаем про навколишнє середовище Разом!!
  • Олександр Яценко

    А де поліція?
  • Tolik Kuzmsch

    А що таке відеокамери ні ми такого не чули)))))

keyboard_arrow_up