“Геть зелені шмарклі”: яким було віче проти капітуляції у Хмельницькому

“Геть зелені шмарклі”: яким було віче проти капітуляції у Хмельницькому
  • Сотні хмельничан зібралися на майдані Незалежності.
  • Там вони висловили невдоволення щодо схвалення владою “формули Штайнмаєра”.
  • Люди вигукували патріотичні гасла та співали пісню про Путіна.

Осінній недільний день. На годиннику дванадцята. У центрі міста ще не зовсім людно. Комусь не хочеться висовувати носа з-під ковдри, а хтось без поспіху допиває гаряче какао. Насправді ж, така атмосфера у Хмельницькому панує не всюди. Бо на майдані Незалежності у Хмельницькому - неспокійно. 

Із українськими прапорами й плакатами там зібралися сотні хмельничани. Люди прийшли, аби висловити свої думки щодо “формули Штайнмаєра”. Влада декламує, що саме це має врегулювати ситуацію на Донбасі. Тема викликала у суспільства бурхливу дискусію. Є і ті, хто називає це “капітуляцією”. 

Відео дня

Саме тому, сьогодні, 6 жовтня, по всій Україні проходить віче. Не залишилися осторонь і хмельничани.

На майдан Незалежності прийшли дорослі разом з дітьми, пенсіонери та студенти. Із собою вони взяли плакати. “Зелене ніколи не стане синьо-жовтим”, “Росія - геть з України”, “Геть зелені шмарклі” - із цими та іншими написами хмельничани виступали проти капітуляції. Свої позиції вони залюбки висловили і журналістам vsim.ua.

Олександр

“Український соціалізм - так, буржуазний капіталізм - ні”

  • Капіталізм - це коли є бідні і багаті, а соціалізм - це коли є золота середина, щоб не було бідних і багатих. Соціалізм - це краще, і не просто соціалізм, а український соціалізм. Я проти “формули Штайнмаєра”. Адже капіталісти довели до війни і до цього всього. Бо для них це все тільки гроші, гроші і гроші. Я бачу, що вони мою неньку Україну підведуть до того, що вона зникне. Мене це болить. Тому я з устроєм соціалістичним, а не капіталістичним. 

Майя 

“Ні зраді капітуляції”

  • Не можна так вести свою політику, як проводить обраний президент. Я його не обирала і за нього не голосувала. Я дуже стривожена тим, що зараз відбувається. І ця формула, її кажуть взагалі не існує, а зараз хлопці ще мають покидати ті свої укріплення і йти не знати куди. І скільки їх гине, і це ще будуть скільки гинути. То який це мир? Ми завжди будемо в стані війни, бо в нас дуже поганий і страшний сусід - Росія. Я розумію, що “формула Штайнмаєра” - це здача наших позицій, це зрада Росії наших інтересів. Бо це Росія придумала ту формулу під себе.

Іванна

“Формула Штайнмаєра - як рулетка”

  • Ми сьогодні прийшли підтримати віче, яке відбувається зараз по всій україні. На мою думку, “формула Штайнмаєра” - як рулетка. Адже має бути відведення військ і проведення виборів на Донбасі. Для нас це капітуляція. Це те саме, що здача позицій.  Ми вважаємо, що грати в рулетку в державних питаннях не потрібно. Адже вивести війська - це не гарантує того, що це саме зробить і Росія. Перш за все, я думаю, що ми не повинні здавати свої позиції. 

Усі бажаючі мали змогу публічно висловитися. Під час виступів містяни викрикували патріотичні гасла та заспівали відому пісню про Путіна. Самі ж організатори віче у Хмельницькому кажуть, що люди вийшли сьогодні на майдан, аби привернути увагу держави. Мовляв, тільки так влада дослухається до народу. 

  • Ми не маємо допустити, щоб надалі здалися інтереси держави. Тому люди виходять і висловлюють свою думку. Ми бачимо, що держава реагує тоді, коли люди виходять. Адже нас не влаштовують вибори на окупованих територіях, тим паче поки там знаходиться російська армія, поки там знаходиться влада терористів. А також доки там немає доступу наших спостерігачів та наших партій. Тому що ми не уявляємо, як це має відбуватися, коли там просто закрита територія. Ми не впевнені, що ці вибори відбудуться такими, як вони мають бути насправді - каже співорганізатор віче у Хмельницькому Андрій Кухта.

Допоки люди один за одним викрикували різноманітні гасла, організатори акції почали долучати хмельничан до “Руху опору капітуляції”. Сотні містян залишили на папері свої підписи. А ініціатор руху зауважив: “Ми не більшість, ми - якість”. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (39)
  • Марія Громова

    Оце да. А що розуміє той дід з бабою і діти у формулі. Вони хотять щоб ці хлопчики підросли і пішли на війну. Придурки. Тільки почнеться мобілізація вони ж
    почнуть ховати своїх діточок за
    границею у родичів. То що лучше війна де гибнуть люди чи може поганий мир де живуть люди і займаються своїми справами.
  • Тост Тестов

    Ну где ж они согласятся чтоб война закончилась, на что тогда списывать свое воровство. Надо было в 2015 так под военкоматом стоять с плакатом "Хочу в армію!".
  • Лилия Сагадин

    Хмельницькі малороси палають і шкварчать
  • Валентина Цыбульская

    Толком никто не знает , каждый комментирует по своему
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули Від читача 11:46 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у ХХІ Київському курсі з коронарних реваскуляризацій 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up