Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи

Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи
  • Чоловік втратив матір через необережне ДТП.
  • Його судили.

Деражнянський районний суд виніс вирок чоловіку за порушення ПДР, що призвело до смертельних наслідків. Чоловік припаркував свій автомобіль на пагорбі. Але автівка покотилася та наїхала на його матір, що була позаду. Жінка померла від травм на місці. За це водієві призначили покарання – півтора року іспитового терміну.

Деталі справи дізнались з Єдиного судового реєстру.

Як йдеться у вироку від 25 березня, нещасний випадок стався 5 жовтня 2023 року. Син приїхав у гості до матері з вітчимом і припаркував свій «VoIkswagen Golf» на подвір'ї на пагорбі. Через пів години почув крик вітчима та вибіг з будинку. Він побачив, що легковик покотився і наїхав на матір. Та лежала під авто. Від отриманих травм жінка загинула на місці. 

Відео дня

У суді брат Миколи Лісового припустив, що матір могла бачити, що автомобіль котиться. Тому намагалася підкласти під колеса камінь, щоб зупинити автівку, але не впоралася. Брат просив суворо не карати винного.

Згідно з постановою стало відомо, що обвинувачений одружений, виховує 6-річну дитину, раніше судимий не був. Він щиро розкаявся та сприяв розкриттю кримінального правопорушення: підтвердив, що мін не дотиснути до упора важіль стоянкового гальма.

Суд визнав винним чоловіка за ч.2 ст. 286 КК України (порушення ПДР, що спричинило смерть потерпілого). Йому призначили покарання у вигляді півтора року іспитового терміну. Також чоловік має сплатити на користь держави 3824 грн. Рішення ще можна оскаржити в апеляційному суді.

Читайте також: Чоловік, недієздатна падчерка, опікунство: деталі судової справи на Хмельниччині

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up