Чоловік, недієздатна падчерка, опікунство: деталі судової справи на Хмельниччині

Чоловік, недієздатна падчерка, опікунство: деталі судової справи на Хмельниччині
Фото ілюстративне
  • Чоловік хотів встановити опіку над недієздатною падчеркою.
  • Йому відмовили.

До Дунаєвецького районного суду звернувся чоловік, який зареєстрував шлюб з жінкою у 2023 році. Він просив визнати падчерку недієздатною та встановити над нею опіку. Пояснив, що вона має інвалідність I групи з дитинства. І тому потребує стороннього догляду. При цьому орган опіки та піклування виконавчого комітету селищної ради визначив доцільним призначення його опікуном. 

Так, за позовом до суду, була проведена судово-психіатрична експертиза. Суд визнав дівчину недієздатною. Проте у призначенні опікуном чоловіка було відмовлено. Тоді на це рішення була подана апеляція. Про це повідомляють у пресслужбі апеляційного суду. 

На думку апелянтів, суд незаконно відмовив у призначенні чоловіка опікуном його падчерки. У повідомленні йдеться, що ніхто, крім нього, не звертався в органи опіки і піклування та у суд із заявами про призначення опікуном. Додали, що чоловік позитивно характеризується, без шкідливих звичок, давно доглядає за дитиною своєї дружини. Тож має всі підстави бути її опікуном.

Відео дня

Проте апеляційний суд все ж залишив висновок суду першої інстанції без змін. У встановленні опікунства чоловіка було відмовлено. 

Читайте також: На Хмельниччині судили директора підприємства, на якому підліток отримав травми

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up